Josip Čović iz Ljutog Doca na obuci u Hrvatskoj vojsci – Jabuka.tv

Josip Čović iz Ljutog Doca na obuci u Hrvatskoj vojsci

Skupnik kadet Josip Čović iz sela Ljuti Dolac kod Širokog Brijega bio je jedan od polaznika Drugog zimskog kampa kadeta HVU “Dr. Franjo Tuđman”.

Josip je kadet Hrvatskog vojnog učilišta, a ovo je inače 17. naraštaj kadeta vojno studijskih programa Vojno vođenje i upravljanje i Vojno inženjerstvo u vojarni “Josip Jović” u Udbini.

Instruktori su uvijek uz nas pogotovo u ovom obučnom dijelu. Oni nas doslovno za sve pogreške ispravljaju i naglase nam gdje su bile naše pogreške, te nam naglase kako ispraviti te pogreške što nam je jako bitno, jer mi kao budući zapovjednici vodova moramo dobro razumjeti taj temelj desetine, rekao je zadovoljni Čović.

Drugi zimski kamp kadeta HVU “dr. Franjo Tuđman”, polaznika druge godine smjerova vojno vođenje i upravljanje i vojno inžinjerstvo, ključan je korak u njihovom razvoju kao budućih vođa Hrvatske vojske.

Prvi puta zapovijedaju desetinama i donose odluke, te je dobro usvajanje znanja ovdje presudno za sposobnosti zapovijedanja na višim razinama u budućnosti.

U videoprilogu doznajte kako izgleda život u kampu u Udbini, što kadeti sve rade i kako je izgledala taktička vježba koju su na kraju izveli.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • pajdane istinom cemo ih pobjediti. uzmi laptop u ruke i pisi. puska nije opcija. metci su slova. metci moraju pucati u svijet. da svijet pogleda i progleda.

  • U svrhu interesa javnog djelovanja fulitnih politicara vidimo na djelu neurolingvisticko programiranje otupljenog puka.
    Plemenska okruzba u Bosni nam i Hercegovini potrebna sto snaznijeg cementiranja u javnodjeloujucem poslu s prezimenom Čović kao da se potrebna podsjetiti tko je nama snazni, jako jaki, veliki, silni Daddy (Tata). U obliku osobe mladog J. č. povlaci se paralela, da nam zaštitu mir i sigurnost moze donijeti samo njegov prezimenjak Papito di tutti, Draganče (Milanče) Čović. Alelluia.
    Blago nama s nama.
    Ne moze nam niko nista jaci smo od sudbine. Poyy

  • Pametan ta nece u armiju bosansku koja mu je ubijala Obitelj susjede i nase Hrvate. Cestitke rodo. Volim sto si mi rod sa materine strane nego da mi poklone bosnu u koju ne idem ni mrtav.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.