Još jedna afera u BiH: Profesori namještali ispite studentima medicinskog fakulteta?

Nova afera potresa Medicinski fakultet u Tuzli i klinički centar u istom gradu.

Kako piše portal Crna hronika upletena je Sabina Kušljugić, sada već doktorica i zaposlenica spomenute javne zdravstvene ustanove, koja se na svojevrstan način hvalila svojom utjecajnom majkom, prof. dr. Zumretom Kušljugić.

Fotografije, su objavljene na Facebook stranici Studenat, navodno se sve događalo prije šest godina.

U namještanjima ispita nije bila sama. Od njih nekoliko, otkriveno je ime još samo jednog aktera. To je Meldina Kulić, koja je s Kušljugić vodila glavnu riječ u chat grupama preko kojih su se dogovarali.

Meldina je tada bila Sabinina kolegica, a kolegijalne odnose su nastavili i na UKC Tuzla, gdje se Kulić zaposlila na Klinici za ginekologiju.

S druge strane i Kulić se hvalila svojom majkom. Svojoj poznanici je u razgovoru otkrila kako je uspjela položiti ispite.

Ja sam čula za to, da ako ne platiš slabe su šanse da ćeš i položiti, napisala je između ostalog Kulić.

Upletenost u namještanje ispita nije zaobišla ni današnje vodeće ljude Univerziteta. Prof. dr. Nermina Hadžigrahić je dugogodišnji odgovorni nastavnik na izbornom predmetu Kozmetologija.

Sabinina mama je dobila test od profesorice (op.a. rektorice) i taj test je ona podijelila u grupi. Većina ispita je tako funkcionirala, kaže izvor.

I zaista, Sabina je u grupni razgovor proslijedila urađen test iz istog predmeta, što je vidljivo na fotografijama.

Pored rektorice, u ovim razgovorima spominju se i profesorice koje su umirovljene i više ne predaju na Medicinskom fakultetu u Tuzli.

Više o ovoje temi možete pročitati OVDJE.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.