Još jedan student dobio ispisnicu: Fakultet šuti – Jabuka.tv

Još jedan student dobio ispisnicu: Fakultet šuti

I Almedin Pandur, kojeg u pismu spominje Nedžad Ribić, student koji je napustio Mašinski fakultet u Tuzli, napustio je studij, objavio je Dnevni avaz.

U subotu je održana hitna sjednica Senata Univerziteta u Tuzli kojoj je prisustvovao i dekan Muhamed Mehmedović, ali službenih istupa u javnost o ovom slučaju i optužbama na račun profesora nema..

Podsjećamo, Ribić je zbog nepotizma, nestručnosti, indolentnog odnosa većine profesora na fakultetu, s 54 ocjene u indeksu, ispit prije diplomiranja zatražio ispisnicu.

Pandur je učinio isto iz istih razloga. Njemu su do diplomiranja ostala četiri ispita.

I dok šira javnost očekuje konačan obračun akademske zajednice s politikom, Ribić je Dnevnom avazu rekao kako je već na mobitel dobio poruke s nepoznatog broja da je “nikakav student”, da je “54 ocjene u indeks upisao prevarama, polažući ispite na bubice”…

”Svjestan sam da će sada ‘profesorska elita’ biti spremna na sve, da će učiniti sve da mene ocrni, da od mene napravi prevaranta. Ali, ja sam još jači i još sigurniji da sam napravio pravi potez. Volio bih da svi studenti progovore, da dignu svoj glas i ustanu, jer profesori kakve imamo, čast izuzecima, prave od nas neznalice, a ne akademske građane koji će sutra voditi ovu državu”, rekao je sarajevskim novinama Ribić.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Studentima definitivno prekipjelo dosla voda do grla ,to su pametni mladi ljudi trude se i uce a neki kupe diplomu i idu dalje tuzno.
    Brzi tecaji u cijeloj drzavi osposobili ali nista ne znaju pokazat nego pametne izluduju i to je to ,politicari puni novca i bogatstva nikomu nesmiju nista jer su prvi koji moraju sutit i uzivat u onom sto su svojim bogatim potomcima prikupili .

  • “student koji je napustio Mašinski fakultet u Tuzli, napustio je studij, ”

    WOW, koji odličan naslov, hvala Jabuka.tv.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.