Jordan objavio posljednje poruke koje je razmijenio s Bryantom

Kobe Bryant i generacija 2020. u subotu će, s nekoliko mjeseci odgode zbog pandemije, biti i službeno primljeni u Kuću slavnih. Na ceremoniji će pokojnu legendu u košarkašku besmrtnost uvesti njegov prethodnik, idol i “veliki brat” Michael Jordan.

U razgovoru s ESPN-ovom doajenkom Jackie MacMullan Jordan je otkrio da još u telefonu čuva poruke koje je razmjenjivao s njim, a zatim je njihovu zadnju prepisku podijelio sa svijetom.

Prvo sam mislio da ću biti nervozan zbog toga, ali onda sam shvatio da nemam razloga biti nervozan zbog pokazivanja emocija prema nekome koga sam apsolutno volio. To je moja ljudska strana, za koju ljudi često zaboravljaju da je imam, rekao je Jordan i prisjetio se kako je Kobe bio sretan prije tragedije koja ga je oduzela svijetu.

Trenirao je ekipu svoje 13-godišnje kćeri Gianne, koja je poginula s njim u padu helikoptera 26. siječnja prošle godine, savjetovao je mlade NBA zvijezde, pisao knjige za djecu i dobio Oscara.

Njihov zadnji razgovor odvio se 8. prosinca 2019., mjesec i pol prije tragedije. Bryant mu se javio da prokomentira tekilu koju mu je Jordan poslao nakon što ju je njegova tvrtka izbacila na tržište.

Ova tekila je izvrsna, napisao je Kobe o Jordanovoj Cincoro Tequili.

Hvala ti, brate, odgovorio je Jordan.

O da. Je li obitelj dobro?, nastavio je Bryant.

Svi su dobro. Tvoji?

Sve je dobro.

Jordan kaže da ga je u tom trenutku krenuo zadirkivati jer je Kobe bio jako nabrijan na treniranje Gianne i njenih vršnjakinja.

Sretni blagdani, nadam se da se uskoro vidimo. Treneru Kobe??!, napisao mu je uz emoji koji plače od smijeha.

Tebi također. Hej, treneru, upravo sjedim na klupi i razbijamo protivnike, 45:8, posljednja je Kobeova poruka u prepisci.

Točno 11 dana kasnije Bryant je i službeno nominiran za Kuću slavnih, a 49 dana poslije je poginuo.

Obožavam tu poruku jer pokazuje Kobeovu kompetitivnu prirodu, objasnio je Jordan, prenosi Index.

Upravo zbog te prirode i nemilosrdnosti prema protivnicima, koje su ih obojicu krasile, dvije su se legende tako dobro slagale. Nije nikakva tajna da je Bryant modelirao svoju igru prema Jordanu i pokušao mu se približiti ili ga nadmašiti baš u svemu, biti bolji Jordan od Jordana.

Njegov stil igre bio je identičan mome. Ostao je vjeran tom putu i to poštujem, rekao je Jordan.

(www.jabuka.tv | Foto: Marcio Jose Sanchez/AP)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.