JobFAIR ove godine pruža priliku i studentima iz Mostara i Tuzle!

EESTEC LC Sarajevo će i ove godine organizirati sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije. “JobFAIR ’17 – Iskoristi svoju šansu” je projekt koji se organizira po deveti put i iz godine u godinu privlači pažnju sve većega broja studenata i kompanija. Ovogodišnji Sajam će se održati 6. i 7. studenoga u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.

Ove godine, po prvi put, pokrenuta je inicijativa da studenti Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru i Fakulteta elektrotehnike u Tuzli mogu posjetiti JobFAIR. Članovi EESTEC LC Sarajeva smatraju da kolege iz drugih gradova trebaju imati istu mogućnost kao studenti iz Sarajeva, da se informiraju o tržištu rada u našoj zemlji i izravnim kontaktom s kompanijama doznaju na kojim aspektima osobnoga i profesionalnoga profila trebaju raditi kako bi nakon studija mogli izgraditi uspješnu karijeru.

JobFAIR omogućava izravan kontakt između studenata i poslodavaca. O ozbiljnosti projekta govori i činjenica da je prošle godine bilo preko tisuću posjetitelja te da je na Sajmu sudjelovalo 20 vodećih kompanija iz tehničko-tehnološke i ekonomske struke. Jedna od mogućnosti koju pruža JobFAIR je ostavljanje biografija u CV bazu, kojoj kompanije sudionice Sajma imaju pristup tijekom čitave godine. Trenutno se u bazi nalazi preko 3500 biografija, a svaka od njih se može ažurirati i dopuniti.

Tijekom dva dana trajanja Sajma studenti, kao i kompanije, uživaju u prilikama za mnogobrojna nova iskustva. Posjetiteljima je ovo jedinstvena mogućnost za opušten razgovor s predstavnicima vodećih kompanija u BiH. Također se mogu raspitati o tome što poslodavci očekuju od njih te koje vještine su poželjne za njihovu struku. Informacije koje će dobiti iz prve ruke pomoći će im da rade na proširivanju znanja i usavršavanju svojih vještina. Predstavnici kompanija sudionica Sajma će imati priliku steći uvid u stručnost mladih i njihovu spremnost da budu konkurentni na sve zahtjevnijem tržištu rada.

Popratne aktivnosti predstavljaju značajan aspekt Sajma, a to su: prezentacije, CV radionica, Open Space Technology i Career Speed Dating. OST je interaktivna radionica u kojoj studenti zajedno s predstavnicima kompanija sudjeluju u rješavanju problema s kojima se kompanije svakodnevno suočavaju. CSD je jedinstveni spoj razgovora za posao i speed date-a koji traje samo 5 minuta.

S obzirom na to da je inicijativa pokrenuta po prvi put ove godine, broj studenata koji će organiziranim  prijevozom moći doći na JobFAIR bit će ograničen. Prijaviti se možete ovdje. Učinite to što prije i pridružite se odličnoj atmosferi na JobFAIR-u!

Više o JobFAIR-u možete pronaći na službenoj stranici, gdje možete ostaviti i svoj CV. Također, JobFAIR možete pratiti i na Facebook, Instagram i LinkedIn profilima.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.