Jeste li znali da se Prada cipele proizvode u Tuzli?

Vjerovali ili ne, cipele glasovitog modnog brenda Prada već godinama na police dućana diljem Italije stižu i iz proizvodnih pogona male tvornice u Tuzli. Obuću čija cijena u prodaji dostiže i dvije tisuće eura radnici u Bosni i Hercegovini proizvode za plaću koja je u prosjeku tek malo viša od 200 eura, prenosi Tuzlalive.ba.

U Lipnici pokraj Tuzle postoji tvrtka pod nazivom ”Bosit Industry” čiji je suvlasnik i direktor Miralem Bajraktarević, koji kaže kako s talijanskim partnerima izvanredno surađuje te da Pradine cipele proizvodi tim od 102 radnika različitih struka, među kojima su pretežno osobe slabijeg socijalnog statusa, poput samohranih majki, invalida te razvojačenih branitelja. Oni mjesečno proizvedu oko sedam tisuća pari Pradine obuće, a u prosjeku zarade oko 450 konvertibilnih maraka (oko 230 eura).

“Uz pomoć države mogli bismo otvoriti još radnih mjesta i proširiti suradnju, no od države nikada ništa nismo dobili”, istaknuo je Bajraktarević. U tvrtki Bosit Industry iznimno su zadovoljni suradnjom s Pradom i tvrde kako do sada nisu imali nikakvih prigovora na kvalitetu proizvoda koje isporučuju na zahtjevno talijansko tržište.

(www.jabuka.tv)

11 komentara

  • Pa tako je i kod nas u viku samo što kod nas su malo veće plaće, u prijašnje vrijeme dok je u viku radilo 1000 radnika proizvodile su se cipele za salamander poznatu marku… i one nisu koštale više od današnjih 20 km na količinu, a to što ih neka trgovina prodaje za 200€ nije to stvar tvornice…

  • ahahahaa mislim da su sad razočrane sve one tuke koje obožavaju markiranu robu, a sad saznale da je Prada iz Tuzle, ahahaha, odakle je tek Zara…

  • A nisi ni ti baš bistra, pa pogledaj malo na etiketama odakle je benetton, nike, adidas i slično. Uvijek se koristila jeftina radna snaga…i uvijek će se kloristiti… nažalost

  • Na kraju moje rečenice stoje tri točke, što znači mogućnost nastavka rečenice, odnosno da dalje ne nabrajam pojedine modne marke.A svatko na ovoj planeti zna da se koristi jeftina radna snaga.

  • Dobro jutro Jabuka portal…
    U BIH se proizvodi sve i svašta, samo što se nekad proizvođač zezne pa umjesto NIKE napiše MIKE i i umjesto PRADA napiše NADA al šta ‘š, nek se prodaje…..

  • U viku se svaki dan dešava zlostavljanje kako od Šefa majmuna Zdenka galica tako i od uvezenih talibana iz Bosne koji Čak i udaraju Žene i psuju im ustašku majku.ne znam samo kako muževi i braća tih Sirotica to podnose..sve je do jednom..a govna iz vlasti i inspekcija su valjda nešto sitno ušićarili pa Šute.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.