Jesenska sadnja maćuhica

Većina ljetnog cvijeća početkom jeseni završava sa cvatnjom. Kako Vaši vrtovi, okućnice i terase ne bi ostali bez cvijeća, početak jeseni je pravo vrijeme za sadnju maćuhica.

Maćuhice se uzgajaju kao jednogodišnje ili dvogodišnje biljke. Iznimno su otporne na hladnoću i niske temperature, pa vrtu daju poseban čar i tijekom hladne zime.
Mogu se uzgojiti iz sjemena ili iz presadnica, a najbolja mjesta za sadnju su osunčane i djelomično zasjenjene lokacije.

Sadnju maćuhica je najbolje obaviti uz korištenje namjenskih supstrata, a ako se sadnja obavlja u tlo, odnosno gredice, onda je prije sadnje potrebno obaviti gnojidbu tla sa mini granuliranim gnojivom VRTKO.

Vrtko – mikrogranulirano organsko gnojivo namijenjeno za osnovnu gnojidbu lukovičastog cvijeća, kao i presadnica cvijeća koje se sade u jesen (maćuhice).

Sadnja se obavlja na razmak između biljaka 15 – 20 cm, a nakon sadnje je potrebno obaviti zalijevanje sa Green Garden namjenskim gnojivom.

Maćuhice su prikladne u vrtovima, cvjetnjacima i gredicama, na terasama i balkonima, u posudama i košarama, duž staza i drvoreda. Sve u svemu, maćuhica je cvijet u kojem možete uživati tijekom cijele jeseni i zime.

Sve ostale informacije vezane sa sadnju i uzgoj maćuhica doznajte od agronoma u Sjemenarnim agrocentrima.

(www.jabuka.tv)