Jerko Ivanković Lijanović izašao iz pritvora

Jerko Ivanković Lijanović, bivši ministar poljoprivrede u Vladi Federacije BiH, napustio je danas pritvorsku jedinicu u Tuzli, potvrdila je za “Avaz” njegova odvjetnica Mirna Delalić.

 Ivanković će se tako, kako nam je pojasnila Delalić, braniti sa slobode, a na osnovu odluke koju je na prijedlog obrane donio Županijski sud u Tuzli.

Jučer je održano ročište na Županijskom sudu u Tuzli po prijedlogu Tužiteljstva TŽ da se Lijanoviću produži pritvor.

No, naš prijedlog bio je da se on pusti iz pritvora i to je Županijski sud u Tuzli na kraju i uvažio.

On je već pušten, napustio je pritvorsku jedinicu. Smatrali smo da nema razloga da ostaje u pritvoru jer je suđenje već počelo, a saslušana je i većina svjedoka Tužiteljstva TŽ, rekla nam je Delalić.

Prema njezinim riječima, Lijanoviću su određene mjere zabrane.

– Ne smije se sastajati s optuženima u ovom predmetu, a sud je je donio i mjeru zabrane sastajanja s printanim i elektronskim medijima – rekla je Delalić.

Lijanoviću se sudi  prema optužnici Tužiteljstva TŽ da je  počinio kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela u kombinaciji s produženim kaznenim djelom zloupotreba položaja i ovlaštenja, a vezano za nezakonitosti prilikom dodjele poticaja poljoprivrednicima na području TŽ i FBiH u razdoblju od 2011. do kraja 2014. godine.

(www.jabuka.tv)


50 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.