"Jer nas se tiče": Bolnički otpad iz SKB Mostar odvezen na divlju deponiju | Jabuka.tv

“Jer nas se tiče”: Bolnički otpad iz SKB Mostar odvezen na divlju deponiju

Nakon više od dva tjedna, u tijeku noći ispred Kliničke bolnice na Bijelom brijegu pokupljen je i odvezen bolnički i medicinski otpad, i to na divlju deponiju, ustvrdili su iz Građanske inicijative “Jer nas se tiče”.

Iako su nas uvjeravali kako se na deponiju nije odlagao bolnički i medicinski otpad, već na za to predviđena mjesta, postavljali smo logična pitanja: ako je to istina, kako je moguće da 15 dana bolnički otpad bude ispred ustanova u kontejnerima, a sve to nakon blokade dovoza otpada na deponiju.

Ako postoji još netko tko vjeruje u to da medicinski i bolnički otpad godinama nije odlagan na deponiju, da li su onda ovo “predviđena mjesta” na koja se odlagao godinama, što bi bila još veća katastrofa, ističu iz Inicijative “Jer nas se tiče”.

Ta nevladina organizacija na svojoj je Facebook stranici objavila nekoliko fotografija divlje deponije.

Dragi sugrađani, jedino zajedno možemo pobijediti u ovoj borbi. Dijelite ovu i slične objave svojim prijateljima, kolegama, poznanicima. Isključivo što želimo je normalan život dostojan čovjeka, a naša je obaveza, i građanska i moralna, ukazati na nepravdu, poručili su iz Građanske inicijative “Jer nas se tiče”.

BOLNIČKI OTPAD NA DIVLJOJ DEPONIJI!Nakon više od dvije sedmice, u toku noći je ispred Kliničke bolnice na Bijelom…

Posted by Građanska inicijativa "Jer nas se tiče" on Tuesday, 25 June 2019

(Fena)


6 komentara

  • Hvala HDZ-u na raseljavanju, pljačkanju, trovanju i uništavanju hrvatskog naroda. Srbi nisu uspjeli, ali jesu komunjare iz HDZ-a.

  • ovo sto se radi u ovoj kasabi zvanoj mostar ravno je genocidu ,od smeca cesta ,pa od nelegalni zgrada koje se prave gdje ko hoce i kako hoce

  • Ovo na slikama je komunalni otpad, pa bolnice također imaju komunalni otpad, i to oko 2 kila po krevetu na dan. To što je komunalni otpad porijeklom iz bolnice ne čini ga manje komunalnim. Iz bolnice treba prvo sklonuti otpad a ne pustit glodare i muve da se legu. Pacijenti su u bolnici imunokompromitirani te su osjetljivijih od zdrava čovjeka, makni otpad od pacijenta i razvrstaj na mjestu nastanka.

Komentiraj: