Jelčić: Zastupnici Skupštine ŽZH aktivniji su za 21 %

Sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, 29. po redu, održana je u utorak u Širokom Brijegu.

Jedna od točaka dnevnog reda bilo je i Izvješće o radu Skupštine ŽZH za 2021. godinu u kojoj su zastupnici zasjedali sedam puta te razmatrali 66 točaka dnevnog reda.

U planu smo imati koliko je god moguće češće sjednice, ali sam isto tako govorio da nije toliko bitna kvantiteta nego kvaliteta samih sjednica. Zadovoljan sam kvalitetom sjednica. Aktivnosti zastupnika porasle su za 21 posto u odnosu na 2020. godinu i to mi je jako drago, izjavio je za portal Jabuka.tv predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić.

Što se tiče budućih planova, istaknuo je da planiraju održavati sjednice što češće.

To ne ovisi samo o radu Skupštine već o radu naše Vlade, ministarstava i donošenja zakona. Imamo jako dobru suradnji s Vladom ŽZH. Nadam se da će ta suradnja i dalje biti dobra i u istom ritmu, mišljenja je Jelčić.

Ivan Jelčić

Skupština ŽZH je u aktualnom mandatu poboljšala transparentnost te komunikaciju s medijima, no prostora za napredak ima još dosta. Sjednice se ne prenose uživo, no novinarima je omogućeno praćenje i snimanje cijele sjednice.

Kao što možete vidjeti, u ovom mandatu smo puno radili na transparentnosti, svi materijali tjedan dana prije održavanja Skupštine dostupni javnosti. Nakon svake sjednice na službenoj stranici Skupštine dostupne su audio snimke sjednice i puno drugih materijala. Uredno pozivamo novinare na naše sjednice te dopuštamo svima da ostanu i snimaju cijelu sjednicu.

Imamo i statistiku svakog zastupnika pojedinačno, baš smo se trudili da što više podataka možete naći na jednom mjestu. Generalno, moje osobno mišljenje, da sam jako zadovoljan njima i njihovim radom, zaključio je predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić u izjavi za portal Jabuka.tv.

Izvješće o radu Skupštine ŽZH za 2021. godinu usvojeno je jednoglasno.

KLIKNI i pogledaj Izvješće o radu Skupštine ŽZH za 2021.

(www.jabuka.tv)

10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.