Jednostavni trikovi za prekrivanje bora šminkom

Make-up može učiniti čuda za vaš izgled.

No osim što vas može uljepšati, loše nanesena šminka, koja se otapa i nakuplja u najsitnijim borama, ima suprotan učinak i može vas učiniti starijima. To se uglavnom javlja kao rezultat pretjerivanja s make-upom, no ako imate dobro isplaniranu rutinu, koristit ćete ga u manjim količinama. Otkrijte koje sve to korake uključuje i prekrijte sve svoje sitne nedostatke, uključujući i bore, na najbolji mogući način:

1. Hidratacija je ključna

Najbolja baza za make-up je njegovana i hidratizirana koža. To je i tajna mladolikog izgleda. Mažite lice kremom svakog jutra i navečer prije spavanja, ali i pet minuta prije šminkanja.Također, ne zaboravite piti puno vode, a kad god budete lijeni, sjetite se da su na suhoj koži bore vidljivije.

2. Posebna njega za usne i oči

Koža oko očiju i uz rub usana najpodložnija je borama. Dobra krema za područje oko očiju odgodit će njihov nastanak ili ih učiniti manje vidljivima, a možete je koristiti i oko usana.

3. Ne zaboravite na primer

Ovaj korak u šminkanju mnoge žene zanemaruju, no upravo je primer jedan od najbolji prijatelja mladolikog izgleda. Iako ga mnogi doživljavaju kao podlogu uz koju make-up traje duže, primer također ujednačava ten i čini kožu nježnijom na izgled.

4. Bitna je tekstura

Puderasta šminka lakše se nakuplja i u najsitnijim borama te ih čini naizgled dubljima. Kremasti make-up bolje se stapa s kožom i čini je glađom.

5. Olovka za usne

Ovo je još jedan korak kojeg mnoge žene preskaču, iako može učiniti puno razlike za vaš izgled. Odaberite olovku u istoj nijansi kao i ruž. Iscrtajte rub usana i lagano prstima natapkajte prema unutarnjem rubu, zatim preko svega nanesite ruž.

Komentiraj: