Jednostavni trikovi za kuhanje hrane u mikrovalnoj pećnici

Katkada nemamo vremena čekati da se hrana skuha ili voda zagrije, ali zato je tu mikrovalna pećnica.

Kukuruz svi volimo jesti, ali ga ne volimo kuhati. Najlakše je staviti kukuruz u mikrovalnu i skuhati ga bez ikakvih poteškoća i nereda.

Bez mikrovalne ne bismo mogli omekšati sladoled. Samo ga stavite na 15 do 20 sekundi u mikrovalnu i bit će spreman za jelo.

Ako ne volite pospremati i prati pa nemate čistih tavica, jaja se mogu ispeći i u mikrovalnoj. Jednostavno je pripremiti kajganu ili jaja na oko.

Kada živite sami, nema baš potrebe za kuhanjem kompliciranih jela svaki dan. Jelo koje je brzo gotovo u mikrovalnoj jest pečeni krumpir koji možete napuniti sirom, šunkom, povrćem i sličnim, a gotov je za samo 5 minuta.

Nakon ručka slijedi desert koji također vrlo jednostavno možete napraviti u mikrovalnoj. U šalici umiješajte sastojke za neki biskvit, zagrijte minutu do dvije i spremni ste za slatko.

Kako biste iskoristili voće do kraja, možete limune, naranče i druge citruse staviti u mikrovalnu na 15 do 25 sekundi i pustit će više sokova. Možete skuhati i povrće. Umjesto da čekate da voda zakuha, samo ga stavite u mikrovalnu. A isto tako možete i rižu skuhati na brzinu, prenosi Večernji.hr.

Nakon pripreme hrane mikrovalna može ostati prljava. No to se lako rješava – samo uzmite malo limuna i vode i mrlje će nestati začas

(www.jabuka.tv)

 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.