Jednostavna gesta s kojom ćete usrećiti svoje žene

Ide li ljubav zaista kroz želudac? To je popularna izreka koju je svaka odrasla osoba čula barem jednom u životu. I dok svatko ima svoju interpretaciju te izreke, znanstvenici su odlučili dati neke odgovore vezane za tu temu.

Stručnjaci sa Sveučilišta Drexel u Philadelphiji i Sveučilišta u Pennsylvaniji zaključili su da su žene, kada su site, znatno zainteresiranije za romantiku u usporedbi s onima koje su gladne.

Istraživanje je pokazalo kako su gladne žene imale istu rekaciju na fotografije na kojima su bile spajalice, stabla i sl., te na fotografije s romantičnim temama.

Nakon što su popile čokoladni napitak koji je imao oko 500 kalorija, ponovile su eksperiment. Iznenađujuće, ovog su puta pokazivale snažne reakcije na romantične fotografije.

Stručnjaci smatraju da je glavni naglasak na hrani kada je žena gladna pa ne obraća pozornost i nije zainteresirana za ništa drugo, seks, romantiku i sl., dok ne utaži glad.

Rezultati ovog istraživanja u suprotnosti su s nalazima druge studije koja sugerira da su ljudi osjetljiviji na nagrađivanje podražaja kao što su hrana, novac i droge kada su gladni.

Još jedno istraživanje provedeno na ovu temu također ukazuje na to da konzumacija deserta potiče osjećaj i želju za romantikom, piše Večernji.hr.

(www.jabuka.tv) 
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.