Jednokratna pomoć od 400 KM zaposlenima u javnoj upravi i poduzećima

Rebalansom proračuna Distrikta Brčko za 2023. godinu u iznosu od 40,5 milijuna KM osigurana su sredstva i za povećanje plaća zaposlenima u javnom sektoru, kao jedna od obveza preuzetih u dogovoru sa Sindikatom Brčko distrikta u vezi s povećanjem plaća zaposlenih u javnoj upravi.

Predsjednik Sindkata Brčko distrikta Igor Babić kaže da se također odnosi i za isplatu jednokratne pomoći zaposlenima u javnoj upravi koji imaju plaću manju od 1.200 KM, javlja Fena.

Mi smo dobili informaciju da bi isplata jednokratne novčane pomoći zaposlenima u tijelima javne uprave trebala početi za najviše 15 dana u iznosu od 400 maraka čija je osnovna plaća do 1.200 KM odnosno koja ne prelazi neoporezivi dio, kao i pravnim osobama koje je osnovao Distrikt, pojasnio je Babić.

Prevent zatvorio još jednu tvornicu

Prema riječima Babića, pravo na ovu jednokratnu pomoć imaju i zaposleni u javnim poduzećima.

S tim da će ako poduzeće posluje pozitivno isplatiti jednokatnu pomoć, a ako poduzeća nemaju novčana sredstva bit će isplaćeno iz rebalansa proračuna Distrikta za 2023 godinu, istaknuo je Babić.

Kako je rekao, na popisu se nalazi oko 660 zaposlenih u tijelima javne uprave koji su ispunili uvjete za isplatu ove pomoći, a što se tiče javnih poduzeća nemaju točan broj.

Cijene nafte i plina dosegle vrhunac, raste strah i u BiH

Vlada Brčko distrikta je tražila od javnih poduzeća da dostave popise sa žiro računima onih koji bi trebali dobiti ovu pomoć i vjerujemo da nitko neće biti izostavljen, naveo je Babić.

Generalni štrajk zaposlenih u javnoj upravi Distrikta počeo je 23. svibnja ove godine, a završen je 4. srpnja potpisanim Sporazumom o prestanku generalnog štrajka između Vlade Distrikta i brčanskog Sindikata.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

  • Tuga i jad će ovim što upravljaju i zakidaju iznemogle i istrošene naše roditelje biti na Nebu,kazna će bit neminovna….

  • Robovlasničkim kmetovima stizu računi od konzerava koje niko nije kupio pa im izaša rok trajanja, dok uljebima (u ovom sistavu ih ima 70%) dolazi i jednokratna pomoć!!!

  • Pa stalno pišete o Srpskoj, a o našim nezaposlenim i umirovljenicima se stalno piše 2-3 godine “evo stiže pomoć” a od pomoći ni traga.
    Svima ispod 1000 km je potrebna stalna pomoć, možda još socijalna pomoć da se uz mirovinu i plaću preživi .
    Pomoć treba vratiti i zadužio se netko za nju a niđe je. Ali stiže.

  • Pa da njima 1200km treba još a koliko nezaposlenih nemaju ništa a imaju 60 god na biro nikakvih primanja dal’ njima šta treba pitate li se strasno ma da njima ne treba zaista ništa sram Vas bilo i načelnike i gradonačelnike i sve Ministre zar se Boga ne boje glasnici gladni samo izmišljaju kako da potroše Državni novac

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.