Jednoglasno: Čović kandidat za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH

Predsjedništvo HDZ-a BiH, uz podršku svih Županijskih odbora, jednoglasno je predložilo dr. Dragana Čovića kao kandidata za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH.

Na sjednici održanoj u petak 3azgovaralo se i o pristiglim kandidatima s terena koje su organizacijske cjeline HDZ-a BiH kandidirale za izborne liste. Zaključak je kako će se u narednim danima liste svih razina vlasti slagati.

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH koje je održano u Vitezu, dominirale su aktualne teme te se raspravljalo o političkoj situaciji, vođenim pregovorima o izmjenama Izbornoga zakona, kao i razgovorima sa Venecijanskom komisijom.

Razgovarano je i osnovnim smjernicama, programu i porukama HDZ-a BiH, koje će biti u kampanji te je zaključeno kako izbore treba dobiti, jer nitko ništa, kao ni dosad, neće dati hrvatskom narodu, ako se sam ne izbori za to.

Sudjelovanje u vlasti jedini je način osiguranja institucionalne jednakopravnosti kako bi sami sebi birali legitimne hrvatske predstavnike.

Predsjedništvo je i danas potvrdilo i naglasilo kako se HDZ BiH zalagao i zalaže za implementaciju presude Ustavnoga suda BiH. Bez obzira na različita tumačenja političkih stranaka, presuda Ustavnoga suda BiH govori o legitimnom predstavljanju i ona se mora provesti, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

(www.jabuka.tv)

38 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.