Jednog od najgorih serijskih ubojica na svijetu odalo samo devet sekundi

Harold Shipman, najozloglašeniji britanski serijski ubojica, odao se u samo devet sekundi, tvrde stručnjaci za govor tijela.

U novom dokumentarcu o britanskom “doktoru smrti”, za kojeg se smatra da je ubio oko 250 svojih pacijenata, otkriven je točan trenutak u kojem je policija shvatila njegovu krivnju.

Iako je do tada uspijevao zaobilaziti istinu i odbijao odgovoriti na pitanja detektiva, pa čak ih i pogledati, stručnjaci za govor tijela tvrde da je sve propalo u trenutku kad je napravio jednu osnovnu pogrešku.

Kad su mu pokazali fotografiju jedne od njegovih žrtava, Elizabeth Pearce, zaustavio je dah na devet sekundi i tako pokazao da nešto skriva.

Trenutak kad prestaje disati odaje da je ime Elizabeth Pierce problematično za njega. Nije disao punih devet sekundi, kaže stručnjak za govor tijela Cliff Lansley u dokumentarcu Faking It: Tears of a Crime Investigation Discovery.

Objasnio je da se radi o nesvjesnoj psihofizičkoj reakciji koja pokazuje da je ubojica bio uplašen.

Naši preci bi se ‘smrznuli’ kad bi se našli u opasnosti, a takvu reakciju imamo i mi, ‘smrznemo’ se kad se bojimo, kaže Lansley.

Shipman je, inače, proglašen krivim za 15 ubojstava, no smatra se da je između 1975. i 1998. ubio najmanje 250 pacijenata smrtonosnim injekcijama diamorfina, poznatog kao medicinski heroin.

2000. godine osuđen je na doživotni zatvor, a 2004. objesio se u svojoj zatvorskoj ćeliji, samo jedan dan prije svog 58. rođendana.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.