Jedna od najvećih zapljena eksploziva u BiH

Postupajući po nalogu tužitelja Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA-e na području Sarajeva uhitili su dvije osobe i zaplijenili veću količinu eksploziva.

Izvršeni su pretresi objekata koje koriste osumnjičeni, te je pronađena veća količina eksploziva (oko 10 kilograma), namijenjenog za prodaju na ilegalnom tržištu, radi izvršenja kaznenih djela. Pronađeno je i veća količina opasnog materijala žive, četiri automatske puške, sporogoreći osigurač za eksploziv, detonatorske fitilje i veća količina streljiva.

U pretresima je pronađena i veća količina opojnih droga (9,5 kilograma marihuane, tri kilograma “speeda” i 300 grama heroina).

Tom akcijom kao i zapljenom eksploziva i eksplozivnih tvari, zasigurno je spriječeno izvršenje većeg broja kaznenih djela, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenih djela organiziranog kriminala, a u svezi s kaznenim djelima neovlaštenog prometa oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene, kao i kaznenim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni su kao dio organizirane kriminalne skupine, od 2014. godine do danas, sudjelovali u izvršenju kaznenih djela, u vezi s međunarodnim krijumčarenjem i prodajom oružja i eksploziva i opojnih droga.

Navedena zapljena predstavlja jednu od najvećih zapljena eksploziva, opasnih tvari i opojnih droga u BiH.

U okviru te istrage, prije nekoliko mjeseci, također je zaplijenjena određena količina opojnih droga, kao i oružja i streljiva.

Uhićene osobe bit će predane postupajućem tužitelju koji će ih ispitati, te nakon toga odlučiti o daljnjim aktivnostima sukladno zakonu.

Istraga se intenzivno nastavlja.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.