“Jedimo odgovorno”: Sport talent iz Mostara organizira radionicu o zdravoj prehrani

Univerzalna Sportska škola “Sport Talent” Mostar nastavlja s aktivnostima projekta “Jedimo odgovorno” koji se provodi na području grada Mostara.

U subotu 11. svibnja 2019. u 13 sati na tribinama Arena centra u Mostaru, održat će se radionica o zdravoj prehrani za djecu i odrasle. Radionicu će voditi nutricionistica Ivana Talić.

Projekt Univerzalne sportske škole Sport Talent “Jedimo odgovorno” provodi se u suradnji s lokalnim poljoprivrednicima, a uključuje edukaciju djece i odraslih pri izboru prehrambenih namirnica s naglaskom na važnost odabira namirnica organskog podrijetla.

Pravilna, uravnotežena prehrana jednako je važna kao i fizička aktivnost za prevenciju mnogih bolesti, a upravo će na tome biti naglasak radionice na kojoj će se nastojati senzibilizirati prvenstveno roditelji koji teže usvajaju nove navike, potom i djeca, a sve u cilju povećanja razine svijesti po pitanju zdravih stilova života, a u konačnici I zamijene loših navika dobrima.

Pozivamo sve građane Mostara da nam se pridruže te da zajedno usvajamo nova znanja i zdrave navike.

Budimo odgovorniji prema sebi i svojim bližnjima, pobrinimo se za naše zdravlje počevši sa najvažnijom stavkom – prehranom, poručili su organizatori.

Ova radionica dio je projekta “Smanjenja faktora zdravstvenih rizika za stanovništvo u BiH” kojeg podržava vlada Švicarske, a za mobilizaciju zajednice implementira agencija Primera u partnerstvu sa Federalnim ministarstvom zdravstva I Svjetskom bankom.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.