Jedan vozač pobjegao s mjesta nesreće, drugi pijan bježao policiji, treći krao drva

Prilikom kontrole prometa protekloga vikenda na području Srednjobosanske županije (SBŽ) privremeno je oduzeto osam motornih vozila od osoba za koje je utvrđeno da su višestruki povratnici u vršenju najtežih prometnih prekršaja ili vrše prijevoz drvnih sortimenata koji potiču iz šumske krađe.

U Travniku je oduzeto vozilo Ford i dva vozila Passat, čiji su vozači imali iznos od 4520 KM i 1400 KM neplaćenih novčanih kazni zbog ranije počinjenih prekršaja, a u Vitezu su oduzeta vozila Audi A4 i Golf 2.

Vozač Audija prvo se oglušio na znak koji su mu davali policajci da se zaustavi, a po njegovom pronalasku ustanovljeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (2,20 promila), da mu je isteklo važenje vozačke dozvole te da ima iznos od 860 KM neplaćenih novčanih kazni za ranije počinjene prekršaje.

Vozač vozila Golf 2 upravljao je vozilom bez položenoga vozačkoga ispita, a dan ranije sudjelovao je u prometnoj nezgodi te je pobjegao s lica mjesta, a ima 1370 KM neplaćenih novčanih kazni.

U Bugojnu je oduzeto jedno motorno vozilo – Golf 2, u Donjem Vakufu vozilo Fiat, a u Novom Travniku oduzet je traktor kojim je prevoženo ogrjevno drvo za koje vozač nije imao dokumentaciju te se sumnja da se radi o ukradenim drvima. Zbog istoga razloga oduzeto je i kombi vozilo Ford Tranzit u Kiseljaku.

Traktor i kombi oduzeti su kao sredstvo izvršenja kaznenoga djela ‘Šumske krađe’, a ostala vozila kao sredstva izvršenja najtežih prometnih prekršaja, kako bi se počinitelji prekršaja spriječili u daljem činjenju istih, s obzirom na to da do sada izrečene sankcije nisu postigle svrhu i odvratile ove osobe od daljega činjenja prekršaja, navodi se iz MUP-a SBŽ.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.