Jedan od čelnika SDA potvrdio: DF će dobiti jedno ministarstvo u Vijeću ministara

Član Predsjedništva Stranke demokratske akcije, federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara izjavio je u četvrtak za N1 da će Demokratska fronta u novom sazivu Vijeća ministara BiH dobiti jedno ministarstvo.

On nije govorio o kojem konkretno ministarstvu se radi, ali je rekao da SDA i DF imaju potpisan sporazum i da će DF dobiti ministarstvo.

Čampara je naveo da postoji sporazum delegacija SDA i DF o zajedničkoj suradnji na svim razinama.

Postoji taj sporazum, neupitan je i on će se realizirati. DF je naš partner i nama je drago zbog toga. Konkretno će se realizirati kroz parlamentarnu većinu i kroz Vijeće ministara. Mi imamo potpisan sporazum s bivšim zastupnicima Nezavisnog bloka. Predsjednik Izetbegović je pozvao i druge stranke, samim tim i SBB da se priključe jednom patriotskom bloku koji će biti zajedno i koji će sudjelovati i u vlasti i koji će na neki način pokušati se suprotstaviti ovim nekim nasrtajima na državu Bosnu i Hercegovinu, rekao je Čampara za N1.

Govoreći o aktiviranju MAP-a kao uvjetu za formiranje novog saziva Vijeća ministara, Čampara je rekao da SDA samo traži da se provede ono što je propisano zakonima.

Naš prioritet je aktiviranje MAP-a. Tražimo da se izvrši aktiviranje i da se provede ono što je propisano Ustavom i zakonima. Tražimo da se provede ono što je potpisano, poručio je.

Nakon pregovora o formiranju Vijeća ministara, slijede pregovori o novom sazivu Vlade Federacije.

SDA će pristati samo na ono što znači da moramo provesti presude Ustavnog suda i Suda u Strasbourgu. Nema nikakvog nametanja i rješenja koja odgovaraju jednoj stanci. SDA neće pristati na to. Ovo je zemlja svih njenih građana i naroda. Tako se trebamo ponašati, tako su i građani ove zemlje glasali. Što se tiče Vlade FBiH, tu je malo kompliciranije, kazao je Čampara za N1.

(Fena)


1 komentar

  • SDA im moze dati i tri ministarska mjesta. Svaksko istu politiku vode i zastupaju. A isticu se u radikalnim stavovima prema hrvatima i to je dovoljno za bosnjacku politiku..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.