Jedan hrvatski gradić nominiran je uz Rim, Pariz i London za najbolju europsku destinaciju

Cavtat se našao uz bok Parizu, Rimu i Londonu na listi 20 destinacija nominiranih za najbolju europsku destinaciju 2019., objavio je portal European Best Destination, izvijestila je u utorak Turistička zajednica Općine Konavle.

Natjecanje za najbolju europsku destinaciju traje tri tjedna, od 15. siječnja do 5. veljače. Tijekom tog razdoblja glasovati se može jednom tjedno s jedne IP adrese.

Uz ovu nominaciju European Best Destination svrstao je Cavtat među najbolje i u kategorijama „Najbolja destinacija za ljubitelje prirode” te „Najbolja romantična destinacija”.

Nagrada za najbolju destinaciju u Europi dodjeljuje se od 2009. godine, a organizira je European Best Destinations (EBD), europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, nastala s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi te u suradnji s turističkim uredima i udrugom EDEN, na europskoj i svjetskoj razini, promovira veće razumijevanje bogatstva, raznolikosti i kvalitete europskih destinacija.

Taj portal je proglasio grad Zagreb najboljom europskom Božićnom destinacijom u Europi tri godine za redom, dok je grad Zadar proglašen najboljom europskom destinacijom u 2016. godini.

Sama nominacija već puno znači i otvara dodatne prilike za razvoj i promidžbu Cavtata, destinacije koja iz godine u godinu bilježi rast turista – što je jasan pokazatelj kako ima sve veći značaj na listi putovanja brojnih turista iz cijelog svijeta, rekao je direktor Turističke zajednice općine Konavle Frano Herendija.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.