Javni poziv za podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Širokog Brijega

Na temelju članka 9. Statuta Grada Širokog Brijega (“Službeni glasnik Grada Širokog Brijega”, broj: 1/16) i članka 9. i 10. Odluke o javnim priznanjima Grada Širokog Brijega (“Službeni glasnik grada/općine Široki Brijeg”, broj: 3/02, 7/09 i 3/18), Odbor za dodjelu javnih priznanja dana 7. 6. 2021. godine objavljuje:

JAVNI POZIV
ZA PODNOŠENJE INICIJATIVA ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA
GRADA ŠIROKOG BRIJEGA

Grad Široki Brijeg dodjeljuje javna priznanja onima koji su doprinijeli napretku našeg Grada ili su postigli izuzetne rezultate u različitim djelatnostima, navodi se u priopćenju.

Javna priznanja Grada su: Počasni građanin i Zlatna plaketa “Grb Grada Širokog Brijega”.

1. Počasni građanin Grada Širokog Brijega, može biti građanin koji je osobno i značajno doprinio napretku Grada ili podizanju ugleda Grada.
2. Zlatna plaketa “Grb Grada Širokog Brijega”, je javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za izuzetna ostvarenja u svim područjima djelatnosti: gospodarskog, društvenog i duhovnog života i razvoja Grada.

Inicijativu za proglašenje počasnog građanina Grada mogu podnijeti: vijećnici Gradskog vijeća, radna tijela Gradskog vijeća, Gradonačelnik, a za dodjelu Zlatne plakete: građani, vijećnici Gradskog vijeća, Gradonačelnik, mjesne zajednice, ustanove, udruge građana i druge pravne osobe.

Prijave (inicijative) za dodjelu javnih priznanja moraju sadržavati:

– podatke o podnositelju inicijative,
– životopis, odnosno osnovne podatke o pravnoj osobi i njenom poslovanju, te iscrpno obrazloženje zasluga zbog kojih se ista predlaže za dodjelu javnih priznanja,
– odgovarajuću dokumentaciju (objavljen rad, analize, prikaze, kritike pisanja stručnog i drugog tiska, natjecateljski rezultati i dr.).

Na zahtjev Odbora, podnositelj poticaja dužan je naknadno dostaviti druge dopunske podatke i dokumentaciju.

Javna priznanja uručuju se na svečanoj sjednici Gradskog vijeća za Dan Grada Širokog Brijega.

Rok za podnošenje prijava je 7. srpnja 2021. godine.

Inicijative s obrazloženjem dostaviti na adresu:

GRADSKO VIJEĆE ŠIROKI BRIJEG
– Odbor za dodjelu javnih priznanja –
Ul. fra Didaka Buntića br. 11.
ŠIROKI BRIJEG

(www.jabuka.tv)


12 komentara

  • Javno priznajem da imam problema s cestom-kaldrmom u ovom selu, pardon gradu i zato ću se truditi do trudnoće i tako..

  • Kakva javna priznanja.Tko god može doprinijeti za bilo kakvu ideju u Širokom Brijegu,projekt,sportski uspijeh,student na fakultetu iz šb dobio r.n. ,promicanje šb u svijetu, i slično…je za vaku pohvalu, i to pratititi kroz godinu, i takve osobe na svečanoj sjednici g.v. pred dan grada 15.08., pročitati i pohvaliti.Široki Brijeg gradić, s 30 tak tisuća stanovnika, cjela općina, je ugodan za živjet, ima tu sve potrebno, na dobroj je lokaciji, blizu Mostar, Međugorje, planina, more, RH, itd.Gospodarski je razvijen.Središte ZHŽ-a.Sport dosta dobar.Preljepa šetnica u borku s parkom.Na brijegu staza također.Samostan i crkva predivni.Trg je isto lijep.Normalan kolodvor.Sami centar treba malo još urediti,ispod robne,gdje je bio prijašnji kolodvor,ona parking mjesta od autobusa od betona kompletno otparati,ostaviti samo trotoar uz rijeku,i da ono bude dobar parking.Rotor staviti na pecari kraj škole i naobilzanici prema skretanju za mepas.

  • Treba odati priznanje Brini za ove sahtove jer ovo je jedinstven primjer ovo nema nigdi na svitu,napravite stete na autima milione maraka i ujde vuk susu!!!

  • Plaketu tj. Priznanje ispred Grada za najveći doprinos očuvanju zdravlja građana Š.Brojega i hrabrost treba dodijeliti djelatnicima Doma Zdravlja Široki Brijeg. Jer su u najtežim trenutcima trećeg vala od sredine ožujka i travnja bili na usluzi i raspolaganju građanima i dok su sami u svojim redovima imali znatan broj novozaraženih. Kapa do poda

  • Predlazem onog lika iz Kosarkaskog saveza sto nam je donio naslov prvaka. Sa omjerom 3-6 mi smo prvaci drzave. To jos mikome nije poslo za tukom.

  • Večeras sam bio u Čapljini pa u Ljubuskom i moram reci da me sramota kao Širokobrijezanina .Sramota jer je moj grad tako neuredan,rupavih cesta,bez uređenih nogostupa i svega.Ljubuški i Čapljina-svaka čast.Volim ovaj svoj Široki ali brate dajte pocistite ga malo od smeca,divljih deponija na svakom koraku,godinama parkiranih krntija od auta na javnim povrsinama.I dajte Vas dvojica prvih vadite prve noge iz korita više.

  • Priznanje??? Pa vi dali nagradu pocasnog građanjina narkomanu koji se krije po međugorju! Vjerovatno zasluzan za razvoj grada. Idioti

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.