Janica Kostelić: “Za šport osigurano 100 milijuna kuna”

Po prvi puta je šport uključen u dodjelu sredstava iz Europskog socijalnog fonda, kazala je državna tajnica za šport Janica Kostelić.

Prvih 20 ugovora za Poziv “Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport” u ukupnoj vrijednosti od 22,7 milijuna kuna potpisano je u četvrtak u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u Zagrebu.

Svečanosti potpisivanja prisustvovala je državna tajnica za šport Janica Kostelić, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić te povjerenica Europske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja i vještine i mobilnost radne snage Marianne Thyssen.

Izuzetno sam sretna i vjerujem da će ovaj poziv pomoći da se što više mladih i osoba s invaliditetom uključi u športske aktivnosti te da ćemo pokazati da je šport snažno sredstvo za socijalno uključivanje svih osoba u zajednicu i da šport moramo učiniti dostupnim svima bez obzira na socijalni i svaki drugi status, rekla je prilikom dodjeljivanja ugovora državna tajnica za šport Janica Kostelić naglasivši kako je zbog velikog interesa povećana i početno definirana alokacija.

S obzirom na veliku zainteresiranost povećava se alokacija za 100 posto odnosno s 50 na 100 milijuna kuna, najavila je Kostelić.

Javni poziv “Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport” pod motom “Zajedno u športu za jednakost u životu” objavljen je 8. lipnja 2018. godine, a privremeno je obustavljen 27. srpnja 2018. godine obzirom da su zaprimljeni projektni prijedlozi, u odnosu na zahtijevani iznos bespovratnih sredstava, dosegli 105% ukupno raspoloživog iznosa. Poziv će biti obustavljen do 30. listopada 2018. godine, a nakon toga će se ponovno otvoriti kada se nakon provedene dodjele sredstava odobrenim projektima utvrdi preostali iznos.

Nadam se da će šport u sljedećem razdoblju biti uključen i u druge operativne programe kako bismo i za potrebe športa mogli iskoristiti mnoge mogućnosti koje se pružaju iskorištavanjem sredstava iz Europskih fondova, zaključila je Kostelić.

(Hina)


4 komentara

 • Ova bez srednje skole drzavna tajnica za sport. Njoj je mjesto na stazi, da trenira klince, a ne penkalo u ruci. Ali, u ovim nasim promasenim drzavama tako stvari stoje. Tuzno i zalosno. Razocaravajuce.

  3
  3
 • Ogradi se od bivsih sponzora i kriminalaca i ponovo cu te cijenit. Primjeni zakon o sportu u punom obliku. A ne se samo naslikavat za novine. Ostani dosljedna a nemoj lazirat sms-ove ko glavonja

  2
  1
 • Skidam kapu kao vrsnoj bivšoj sportašici..ali ona ne zna u intervjuima sastavit jednu rečenicu .a krivo mi je bilo kad nije htijela čestitati našem Čiliću i kad je novinar jedno pita a ona drugo odgovara..

  1
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.