Jamajka i Burkina Faso prestigle BiH

Hrvatska nogometna reprezentacija napredovala je za tri pozicije na, u petak, objavljenoj ažuriranoj ljestvici Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) za studeni i sada je 15. reprezentacija svijeta.

Hrvatska je u posljednjim kolima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo dobila Maltu (7:1) i Rusiju (1:0) i zaradila dovoljno bodova da prestigne Kolumbiju, Urugvaj i Švedsku na ljestvici.

Belgija, Brazil i Francuska ostaju na vrhu, dok je Italija, koja je sada šesta, izgubila dva mjesta. Među deset najboljih na svijetu Engleska i Argentina su dobile po jedno mjesto i sada su četvrta, odnosno peta reprezentacija svijeta. Španjolska i Portugal zadržali su svoje pozicije, dok su Danska i Nizozemska napredovale, završivši među prvih deset.

Kada bi se računala ovomjesečna FIFA-ina ljestvica, Hrvatska bi završila u drugoj jakosnoj skupini prilikom ždrijeba skupina za SP 2022.

Od reprezentacija iz regije najgore je prošla BiH. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je na novoj rang-listi pala s 56. na 61. poziciju s 1392 boda. Zmajeve su prestigle reprezentacije Burkine Faso, Jamajke, Finske, Malija i Venezuele.

Srbija je na 23., Slovenija na 65., Makedonija na 67., Crna Gora na 72., a Kosovo na 111. poziciji.

Cijeli poredak pogledajte OVDJE.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)3 komentara

  • Komšićevci jurišš
    .kakva ljigava zemlja bez smisla i logike i u čemu.Prvi u svijetu po Heeeljjppp..i po smrdljivim komentarima po portalima pripadnika većinskog naroda..Ùžas jedan sve skupa.Preteče nas Burkina Faso iboga ti.😂

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.