Jako nevrijeme zahvatilo Zagreb, prevrnuti zrakoplovi u zračnoj luci – Jabuka.tv

Jako nevrijeme zahvatilo Zagreb, prevrnuti zrakoplovi u zračnoj luci

Jako nevrijeme praćeno jakim vjetrom, obilnom kišom i tučom zahvatilo je sinoć područje grada Zagreba. Materijalna šteta prouzročena je na dva krova obiteljske kuće u Ježdovcu. Zabilježeno je i rušenje nekoliko stabala na prometnice.

Nevrijeme je prešlo i preko Aerodroma Lučko, gdje je jak vjetar prevrnuo avione.

Na Jadranu – orkansko jugo. Valovi su bili i do 6 metara, brojne rive pod vodom. Na Palagruži jugo je na udare puhalo do 109 kilometara na sat, na Lastovu 108, a u Splitu 90.

Jako nevrijeme zahvatilo je i Istru. Kako javlja Istramet, zabilježeno je više od sedam tisuća munja, a udari juga na Fortici u Labinu dostizali su 122 kilometra na sat. Zbog nevremena bile su prekinute mnoge brodske linije, prenosi HRT.

Bez opskrbe električnom energijom jedno vrijeme bili su dijelovi općina Žminj i Cerovlje.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije zaprimljeno je više dojava o srušenim stablima, električnim i telefonskim stupovima te razbacanim predmetima. Dojava o većim materijalnim štetama nije bilo.

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji zaprimljene su dojave o podignutim šahtovima, stablima i granju na kolnicima na području Rijeke.

Na autocesti A6, čvor Ravna Gora, zatvoren je bio izlazni trak iz smjera Zagreba i ulazni prema Rijeci, a promet između čvorova Ravna Gora – Vrbovsko se odvijao usporeno zbog vode na kolniku.

Intervenirali su vatrogasci i komunalne službe s područja grada Rijeke i ophodarske i vatrogasne službe Autoceste Rijeka Zagreb. Većih materijalnih šteta nije bilo.

Karlovačka županija

Pošteđena nije bila ni Karlovačka županija. Nevrijeme je uzrokovalo prodor vode u prizemne i podrumske prostorije u nekoliko objekata, a bilo je poteškoća u opskrbi električnom energijom na području grada Ozlja.

Koprivničko-križevačka županija

Poteškoća u opskrbi električnom energijom bilo je i na području grada Donja Stubica. Odmah po događaju na teren su izašle sve raspoložive ekipe HEP-a te su kvarovi promptno otklanjani. Zabilježeno je nekoliko rušenja stabala na prometnice koji su uklanjali pripadnici DVD-a.

(www.jabuka.tv | Foto: Aeroklub Zagreb)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.