Jake Gyllenhaal i slavni redatelj snimaju seriju prema poznatom romanu – Jabuka.tv

Jake Gyllenhaal i slavni redatelj snimaju seriju prema poznatom romanu

Redatelj Blade Runnera 2049, Sicarija i nadolazeće Dine, Denis Villeneuve, snimat će seriju za HBO prema knjizi norveškog autora bestselera Joa Nesbøa, u kojoj bi glavnu ulogu trebao imati Jake Gyllenhaal.

Villeneuve i Gyllenhaal već su radili zajedno na redateljevom filmu Enemy and Prisoners.

Sin (The Son), baziran na istoimenom bestseleru Joa Nesbøa iz 2014. godine, opisan je kao priča o osveti usred brutalne hijerarhije korupcije u Oslu i prati Sonnyja Lofthusa, “odbjeglog osuđenika i ovisnika o opijatima koji se ne može sjetiti svoje prošlosti, u bijegu od zakona prema nepoznatoj istini”.

Gyllenhaal bi trebao glumiti Sonnyja Lofthusa, dok će Villeneuve režirati seriju. Uz to, izvršni producenti serije tvorci su Westworlda Jonathan Nolan i Lisa Joy.

Jake Gyllenhaal knjigu Joa Nesbøa vidio je kao priliku za ponovnu suradnju s Villeneuveom i navodno mu je dao knjigu, koju je ovaj pročitao preko noći. Nakon pokušaja adaptacije knjige kao igranog filma dvojac je odlučio kako bi serija bila bolji format s obzirom na to koliko priče pokriva roman, piše Deadline.

I Gyllenhaal i Villeneuve imaju prepune rasporede. Posljednji Villeneuveov film Dune trebao je u kina stići u prosincu, ali je zbog pandemije odgođen za sljedeću godinu. Dune bi, ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, trebao imati i nastavak.

Što se tiče Gyllenhaala, on bi trebao glumiti s Oscarom Isaacom u filmu Francis and the Godfather Barryja Levinsona, a ponovno će se udružiti s redateljem Antoineom Fuquaom za Netflixov film The Guilty.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.