Jahting prostitucija: Svi iz Crne Gore došli u Hrvatsku

Niz akcija crnogorske policije zadnja dva ljeta natjerale su srpske svodnike i prostitutke da posao elitne prostitucije prebace na hrvatsko primorje. Tarifa i način vrbovanja djevojaka, međutim, ostaju isti.

Slučaj uhićenja kriminalne grupe svodnika u Zadru prošli tjedan pokazuje da se poslovi elitne prostitucije polako sele na sjeverni Jadran. Policija je uhitila trojicu Zadrana, ali i državljanku Srbije (29), koja je osim organiziranja posla i sama pružala seksualne usluge.

Sve se odvijalo tijekom nekoliko ljetnjih mjeseci, a klijenti su se s djevojkama nalazili po jahtama i apartmanima. Njhove usluge plaćali su između 300 i 600 eura. Zasad nije poznat identitet srpske ‘madam’, koju bez sumnje čeka krivični progon u Hrvatskoj.

“U seks-biznisu potražnja nikada ne opada, zato je “trik” samo u tome da se pronađe pouzdana klijentela i područje na kojem je moguće posao obavljati nesmetano. Za tako nešto neophodno je dobro poznavati sredinu u kojoj radite, i biti siguran da posao neće trpjeti zbog miješanja policije. S obzirom na to da su se u Crnoj Gori dogodila uhićenja zadnjih godina, logično je da se posao prebaci sjevernije”, ispričao je Blic sugovornik upoznat sa načinom rada svodnika na Jadranu.

U zadnja četiri ljeta na Crnogorskom primorju pale su najmanje dvije elitne svodnice, obje iz Kotora: Mileva Kilibarda (59) i Željka Rolović (40).

Prva je uhićena u velikoj akciji crnogorske policije 2013. godine, nakon dvomjesečnih mjera tajnog nadzora. Kako su pisali crnogorski mediji, Kilibarda – koja su sumnjičili posredovanje u prostituciji – pala je u policijskoj akciji “Porto”, najvjerojatnije nazvanoj po tivatskoj luci “Porto Montenegro”, koja već nekoliko godina slovci za jedno od glavnih mjeta u kojem se organizira “jahting prostitucija”.

Osim manekenki iz Crne Gore, u istom lancu bile su i dvije djevojke iz Srbije.

Uhićenje i presuda Rolovićevoj su, međutim, izazvali daleko više pažnje. Jedna od najpoznatijih ‘madam’ u biznisu elitne prostitucije uhićena je prije točno dvije godine u akciji “Lutka”. Osumnjičena je da je na području nekoliko primorskih gradova ugovarala i organizirala pružanje seksualnih usluga u hotelima, privatnim smještajima, na jahtama i drugim lokacijama u cilju stjecanja novčane dobiti.

U početku je pred tužiteljem Rolovićeva negirala da se bavila svodništvom, ali je potpisivanjem sporazuma o priznanju krivnje, nekoliko mjeseci kasnije ipak priznala krivnju, zbog čega je osuđena na kućni zatvor.

Među njenim ‘djevojkama’ ponovno je bilo djevojaka iz Srbije, a mediji su pisali i o njenoj bliskoj prijateljskoj vezi sa starletom Sorajom Vučelić.

I dok se svodnici i lokacije mijenjaju, cijena za seksualne usluge uglavnom ostaje ista. Prema neslužbenom cjeniku, oralni seks košta oko 60, jedan seksualni odnos košta oko 300, a cijela noć oko 600 eura.

Profil djevojaka: mlade i siromašne

Način na koji su ‘regrutirali’ djevojke također se godinama ne mijenja: prostitutke su uglavnom djevojke od oko 22 godine i dolaze iz siromašnih obitelji. U poslu ostaju najviše nekoliko godina, nakon čega ili i same postaju svodnice ili se povlače iz prostitucije.

(24sata.hr)


11 komentara

  • Ma ima li granicne policije? Pitate li kud, kako , koliko ostaje, di noci, koliko novca uzase ima?? Sasvim normalno?Meni na granici pitaju dokumente, sta nosim , zeleni karton itd.

  • A ovim tajkunima na jahtama ništa ne pitaju, to se parkira negdi na pučini, ovaj drugi doveze “robu” i dalje sve ide bez problema i provjera ikakvih

  • Pa kao da u HR toga nema. Svi oglasi idu kao: Ako zelite pratnju u ugodnom društvu lijepih djevojaka nazovite taj broj itd slični oglasi. Najbolje bi bilo da i u HR imaju javne kuće. Jer se tu okreće veliki novac. Tada bi i država zarađivala. I nebi se lako bolesti prenosile. Nego mi glumimo lažne moraliste..

  • Svaka normalna socijalna država u Europi ima Javne kuće. Imaju liječnika itd. Tu je sve organizirano uređeno na najvišemu mogućemu nivou. I tamo ima uličarki koje prenose boleštine ali pametan normalan muškarac sa uličarkama nema posla. ALI HRVATSKA NIJE SOCIJALNA NI UREĐENA DRŽAVA NEMA SKORO NIŠTA U REDU NI NORMALNO.

    • “Pametan i normalan muškarac” nema posla sa uličarkama, već sa “provjerenim” djevojkama iz javnih kuća? Koji to “pametan i normalan muškarac” koristi usluge djevojaka iz javnih kuća? Doduše ne mogu ni za sebe reći da sam “pametan i normalan muškarac”.

  • Za ” tito” : je , to me pitaju kad dojdem na ” jahtu” !Ti si sigur dobar klijent pa tebe puste, ….,
    Projdi malo svita pa se javi, ne !

  • Za ” tita” : je to sve pitaju, ali ti si stalni klijent pa tebe puste.!! De bidi malo svita!!!Sami krivi sto svaka guba ulazi u HR! Nadam se da cete ovi koment objaviti!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.