Jaguarov klasik s Rimčevom tehnologijom ide u proizvodnju

Elektrificirani klasik je u konceptnom izdanju izazvao interes nakon što je uveličao kraljevsko vjenčanje.

Jedan od najljepših automobila u povijesti vraća se na scenu nakon svojevrsne transplantacije srca. Klasik je optimiziran električnim komponentama usuglašenim uz pomoć Rimac Automobila, a povratne reakcije su bile toliko dobre da je Jaguar Classic odlučio automobil staviti u prodaju.

E-Type Zero će biti ponuđen u još uvijek nepoznatoj nakladi, a istovremeno će biti moguće da i postojeći vlasnici originalnih primjeraka odrade modifikacije. Prve isporuke očekuju se na ljeto 2020. godine. Cijena će biti naknadno objavljena, no sasvim je sigurno da će biti paprena.

A za ovo svojevrsno svetogrđe Jaguarov klasik gubi šestcilindrični motor i dobiva snažan elektromotor napajan baterijama kapaciteta 40 kWh. Gotovo 50 kg lakši od originala na 100 km/h stiže za 5,5 sekundi, što je osjetni napredak. Dobra je stvar i što električni pogon ne uzima dodatni prostor, pa nisu potrebne dodatne preinake vidljive u bezvremenskom dizajnu vanjštine. Jedino ćete za zvučnu kulisu morati ugraditi potentniji audiosustav.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.