Jaeger Music Night 2012 – Polaroid Trip priprema svoj prvi album

Snimanje prvog albuma Polaroid Tripa je zakazano za jesen ove godine, a članovi benda trenutno sređuju stare pjesme i stvaraju nove, te će u listopadu ući u studio…

SARAJEVO, 07. LIPANJ 2012: Mladi bend Polaroid Trip iz Sarajeva se publici prvi put značajnije predstavio upravo kroz program Jaeger Music Night 2011 na kojem su i odnijeli pobjedu u okviru velikog finala 1. decembra / prosinca 2011. u Sarajevu. Bend čini pet momaka iz Sarajeva, Viteza i Novog Travnika: Ivan Križanac (vokal), Branislav Kašćel (gitara), Sead Fadilpašić (gitara), Ivan Vidović (bass/vokal) i Damir Zirojević (bubnjevi).

Bend se okupio iz želje da u današnjem vremenu, kada je tempo života jako brz, kreiraju nešto što će biti samo njihovo, a za njih je to bila muzika. U početku su se okupljali samo da bi svirali kao zajedničko društvo, a u maju 2010. su formirali prvu postavu u kojoj su bili Damir Zirojević, Branislav Kašćel i Ivan Vidović. Prije prijave na Jaeger Music Night 2011 su rijetko nastupali, ali su dosta vremena provodili snimajući muziku.

Pobjeda na Jaeger Music Nightu 2011 je za članove Polaroid Tripa prvenstveno poticaj, a potom i dokaz da to što rade ima smisla. “Mislim da je dobro da sad imamo obavezu da snimimo album. Obavezu prema sebi, prema organizatoru programa, kao i prema publici koja je glasala za nas”, objašnjava Ivan Vidović. Polaroid Trip se ne voli žanrovski svrstavati. “Sviramo šta nam se svira i onako kako se osjećamo – pa šta ispadne!”, kažu članovi benda, koji ujedno preporučuju svim bendovima da se prijave na Jaeger Music Night. “To je odlično iskustvo! Vjerovali smo da možemo daleko dogurati ukoliko nam se zvijezde poklope. Srećom, sve se poklopilo i otišli smo najdalje – do same pobjede.”

Snimanje prvog albuma Polaroid Tripa je zakazano za jesen ove godine, a članovi benda trenutno sređuju stare pjesme i stvaraju nove, te će u septembru ući u studio. “Planiramo album ispromovirati koliko god je moguće, odsvirati što više svirki i upoznati što više interesantnih ljudi!”

Podsjećamo da je na konkursu za učešće u četvrtom izdanju Programa Jaeger Music Night 2012 izabrano osam bendova: Karma Guru, Filling Silence, Igor D. & PMS Trio, Neuro, Big Brothers, My Last Suicide, Aesthetic Empathy i Snake Eater. Bend koji pobijedi u ovogodišnjem izdanju Jaeger Music Nighta bit će nagrađen mogućnošću da snimi i objavi svoj prvi album u studiju Skirlibaba producentske kuće Ekipa, avrijedne nagrade predviđene su i za drugoplasirani bend, kao i za bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja Programa.

Za svoje favorite glasat će publika, i to na tri načina: na licu mjesta tokom svirki, putem web sitea www.jaegermusicnight.ba i na Facebook stranici Jägermeister Bosna i Hercegovina. Pobjeda u jednom obliku glasanja bendovima će donositi po jedan bod, a bend koji osvoji dva od tri boda ili sva tri boda nastavit će se takmičiti u programu Jaeger Music Night 2012.

Sve dodatne informacije možete pronaći na www.jaegermusicnight.ba i na Facebook stranici Jägermeister Bosna i Hercegovina.

Drink responsibly!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.