Jack Daniel’s slavi 150 godina destilerije i pokreće globalnu potragu za bačvama

Najstarija registrovana destilerija u Americi, ona u kojoj nastaje najpoznatiji američki viski, ove godine slavi 150 godina postojanja. Tom prilikom Jack Daniel’s najavljuje nagradnu igru ‘Potragu za bačvom’, globalnu potragu za blagom koja će ujediniti prijatelje ovog viskija širom svijeta, uključujući i vjerne fanove u Bosni i Hercegovini.

‘Jack Daniel’s potraga za bačvom’ počinje 1. jula u Lynchburgu , u gradiću u kojem se destilerija nalazi, trajat će 90 dana u 150 zemalja širom svijeta, na historijski i kulturološki značajnim lokacijama. Na oficijelnim Jack Daniels FB stranicama bit će objavljeni tragovi, koji će fanovima Jacka pomoći da dođu do tajne lokacije.

Jack Daniel’s je narastao od lokalnog imena u Lynchburgu do kultnog imena u više od 170 zemalja svijeta tako što je ostao autentičan i nezavisan, održavši svoj integritet. Brojka od 150 godina je od velikog značaja za destileriju i savršena prilika da pozovemo svakoga da nam se pridruži u ovoj velikoj proslavi kroz prvu ikada ‘Jack Daniel’s potragu za bačvom”, rekao je Mark McCallum – predsjednik Jack Daniel’sa.

Svaka skrivena bačva ručno je izrađena u destileriji i korištena za sazrijevanje Jack Daniel’s Tennessee viskija prije nego je specijalno prerađena za potragu. U njoj će biti skrivene nagrade, uključujući unikatni barski set napravljen od bijelog hrasta od kojeg se izrađuje i sama bačva.

jack-daniels-barrel-hunt-01-2016

Bačva je ključ za proizvodnju Jack Daniels Tennessee viskija, iz razloga jer mu daje boju i veliki dio okusa, od 70 do 80% okusa. To je vrlo važan dio našeg procesa i ostao je nepromijenjen 150. godina, i ta tradicija će nastaviti živjeti kroz svaku bačvu i svaku kap našeg viskija. Jack Daniel’s potraga za bačvom’ slavi historiju destilerije i daje fanovima mogućnost da posjeduju bačvu i zauvijek budu povezani sa dijelom Jack Daniels’a”, izjavio je Jeff Arnett – Master Destiler Jack Daniel’sa.

Pozivamo vas da postanete Jackov prijatelj i uključite se u potragu!

Za dodatne informacija o globalnoj nagradnoj igri, ‘Jack Daniel’s potraga za bačvom’, pravilima i propisima, te detaljima o lokacijama i datumima, posjetite oficijelnu stranicu www.jackdanielsbarrelhunt.com i oficijelnu Jack Daniel’s BiH FB stranicu www.facebook.com/jackdanielsbih.

1 komentar

  • Niste prenijeli crnu stranu ove priče, tj baš na ovu obljetnicu, oni su priznali da su lagali 150 godina, i da je original recept ukraden od ROBA. 😀

Komentiraj: