Jači i od Amerike: Bh. putovnica na 19. mjestu, a hrvatska među najmoćnijima na svijetu – Jabuka.tv

Jači i od Amerike: Bh. putovnica na 19. mjestu, a hrvatska među najmoćnijima na svijetu

Passport Index objavio je podatke novih najmoćnijih putovnica, s kojima se slobodno može putovati bez traženja vize, odnosno s kojima se viza može dobiti odmah po dolasku u drugu zemlju.

Prestižnu titulu ove je godine osvojio Novi Zeland. Vlasnici novozelandske putovnice mogu ući u najveći broj zemalja bez vize, njih 129.

Prošlogodišnji pobjednik Japan pao je na drugo mjesto koje s njim dijeli još sedam zemalja – Njemačka, Austrija, Švicarska, Luksemburg, Irska, Južna Koreja i Australija. One sa svojim putovnicama mogu ući u 128 država svijeta, dok se na trećem mjestu nalaze Francuska, Španjolska, Italija, Švedska, Finska i Belgija (127).

Hrvatska je na visokom osmom mjestu koje dijeli s Ciprom i Monakom. Hrvati bez vize mogu ući u 121 zemlju, prenosi Index.hr.

Koronavirus je znatno utjecao na otvorenost zemalja prema putnicima iz drugih država. Tako su, primjerice, Sjedinjene Američke Države pale na 21. mjesto, a od njih moćniju putovnicu imaju Srbi, Makedonci, Crnogorci, Albanci i državljani BiH (na 19. mjestu).

(www.jabuka.tv)


6 komentara

    • Rodni list i treba da bude preduvjet za hrvatsku domovnicu,a tim i za hrvatsku putovnicu.I onda bi bilo šire i puno manje problema,plaće i mirovine i ostala davanja bi bile puno veće.

  • E,sad Hrvatski kozulat u Mos ili inace bilo koji u BiH,a tek oni u Hrvatskoj,moraju poceti sa izdavanjem Hr putovnica balidzanima i cetama,da bi oni sto jace i s vise ljubavi pljuvali po toj istoj drzavi i njenim stanovnicima i svemu sto je bilo kako vezano za pridjev HRVATSKO!

  • Da danas u bosni svi postaju hrvati preko noci ja sam za to da se uvede Krsni list kao uvjet za dobivanje hr putovnice. Jer znam dosta muslimana kako su u drzavnim ustanovama dobili posao, tamo negdje iz Šupka papirologije izvukli da je netko njihov hrvat.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.