Izumitelj pametne klupe iz Solina: Poboljšana verzija uskoro stiže i u BiH

Pametne klupe postale su globalni hit u posljednjih nekoliko godina, a nekoliko njih postavljeno je i na području BiH. Plasirane su na 40 svjetskih tržišta i postavljene su u 250 gradova diljem svijeta.

No, malo je poznato da iza ideje o pametnoj klupi zapravo stoji Ivan Mrvoš iz Solina (Hrvatska) koji je za portal Klix.ba govorio o svom novom projektu. Iako Ivan Mrvoš spada u red najmlađih inovatora šire regije, vrijednost njegova biznisa računa se u milijunima, a posao stalno napreduje.

Include trenutačno ima 32 zaposlena radnika koji djeluju u poslovnom prostoru veličine 1400 metara četvornih. Unatoč ovim fascinantnim podacima, ovaj mladi Solinjanin i dalje živi skromno u roditeljskoj kući i još uvijek nema privatni auto.

Smatram kako možete živjeti svoje snove ili raditi na ostvarenju tuđih. Moj cilj je bio stvoriti globalni proizvod i plasirati ga na tržište. Danas, nakon gotovo četiri godine, mogu reći da polako napredujem prema cilju, kazao je Mrvoš, čija je tvrtka trenutačno zastupljena na 40 tržišta te u 250 gradova u kojima su prodali više od 900 klupa.

Od “neobičnijih” lokacija u kojima možete sjesti na “Steoru” izdvaja Maroko, Katar, Dubai, Kazahstan, Izrael i Indiju.

Mrvoš se nada da će novi proizvod “Monna”, klupa za punjenje električnih bicikala i odmor, otvoriti neka nova tržišta, posebice ona na kojima je cikloturizam već uznapredovao.

Početkom 2017., prilikom realizacije prve investicijske runde, kompanija je bila procijenjena na vrijednost od četiri milijuna eura. Trenutačno pripremamo novu rundu i očekujemo da bi Include mogao imati vrijednost od 12 milijuna eura. Što se tiče iskustva s bh. tržištem, Mrvoš kaže:

Dosadašnja iskustva s BiH su veoma pozitivna. Trenutačno imamo više od 15 “Steora” pametnih klupa instaliranih na području BiH koje možete pronaći u Sarajevu, Velikoj Kladuši, Kiseljaku i Mostaru. Poboljšanu verziju pametne klupe uskoro možete očekivati i u BiH, poručio je Mrvoš.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.