Iznenađujuća studija: Tesla najbolji, Mercedes razočarao

Zvuči nemoguće, no kad su američka istraživanja i aktualni trendovi u pitanju sve je moguće, pa i da Tesla bude u nečemu najbolja, a Mercedes najgori.

Naravno, u pitanju je Consumer Reports i njegova studija zadovoljstva kupaca na temelju opsežnih upitnika upućenih na adresu više od pola milijuna vlasnika automobila. Tzv. Owner Satisfaction Score posljedica je ocjena vlasnika koje daje svojem automobilu u šest kategorija, a ono bitno je da nam govori bi li i hoće li vlasnik opet kupiti taj automobil. Pritom upravo ovo rangiranje automobila služi brojnim kupcima kao svojevrsna uputa pri kupovini novoga automobila, piše Index.hr.

Najgori

A u ovoj studiji najgore su se snašli sljedeći automobili. Treći najlošiji model je Honda ILX, svojevrsna luksuzna inačica starog Civica u limuzinskom izdanju, a slijedi je nama jednako nepoznata Nissan Sentra. Međutim, potpuno iznenađujuć je status najgorega, a to je Mercedes GLA.

Skupocjeni kompaktni SUV u mnogočemu se ne sviđa Amerima, pa tako kritiziraju neuglađeni sedam-stupanjski automatski mjenjač, nejednoliko razvijanje snage i neudobnost. Loša je i preglednost, posebno straga, a sigurnosna oprema je u standardnoj ponudi nepotpuna. Ima toga još, no najbolje je stati jer je svima jasno da “preko bare” najmanji Mercedesov SUV nije najbolje prihvaćen.

Vozači u Americi razočarani su Mercedesom GLA

Recimo i kako je među 10 najgorih ušlo još nekoliko modela poznatih i na europskom tržištu, a osim američkih monovolumena tu su Fiat 500, Ford Transit Connect i Chevrolet Trax srodan Opelovoj Mokki.

Najbolji

Titulu najbolje ocijenjenoga uzela je Tesla i njezin najpopularniji model. Model S bi najčešće postojeći vlasnici opet kupili. To bi učinilo čak 92% vlasnika. Nimalo čudno s obzirom na to da Tesla ionako ima najvjernije poklonike spremne da štošta oproste električnim automobilima. Kako god, Tesla je po CR-u najbolja i to će ostati upamćeno.

Na drugom mjestu je Porsche 911 s tek 0,4% zaostatka za Teslom. Očekivano, vlasnici hvale vozne osobine, a posebno upravljivost. Pohvale idu i na račun odličnoga automatskoga mjenjača i uređenja interijera.

Vlasnici hvale vozne kvalitete Porschea 911

U društvo triju najboljih je još jedan sportaš, i to američki klasik. Odmah iza Porschea je Chevrolet Corvette s 91,2% zadovoljnih vlasnika. U top 10 modela čiji su vlasnici najzadovoljniji ušli su još neki američki klasici kao što je Ford F-350, Lincoln Continental i Dodge Challenger, ali i modeli poput Mazde MX-5, Toyote Prius i Honde Odyssey. Naravno, u odabrano društvo ušla je i druga Tesla, Model X, a ne sumnjamo da će dogodine ući i Model 3. Ako ih do tada proizvedu i isporuče u dovoljnoj mjeri.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.