Izmjene Izbornog zakona krajem veljače?

Lideri SNSD-a, Trojke i HDZ-a održali su u četvrtak sastanak u Laktašima na kojem se razgovaralo i o izmjenama Izbornog zakona.

Кad postoji volja, postoji i način da od naroda izabrani lideri razgovaraju i odlučuju. Današnji sastanak s partnerima iz vlasti sa razine BiH je bio konstruktivan, što nas dovodi u poziciju da dogovor o Izbornom zakonu finaliziramo tijekom veljače, napisao je Milorad Dodik, lider SNSD-a, na društvenoj mreži X, nakon sastanka.

Prema onome što je naveo, Elmedin Konaković, Nermin Nikšić, Edin Forto, Dragan Čović i domaćin Milorad Dodik postigli su određenu suglasnost oko pitanja tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH.

Na današnjem sastanku postignut je važan iskorak o ključnim pitanjima na europskom putu BiH. Napravljen je značajan napredak po pitanju Izbornog zakona BiH koji će se finalizirati tijekom veljače. Politički lideri obvezali su se nastaviti konstruktivne partnerske razgovore s ciljem postizanja dogovora u navedenom roku, navodi se u priopćenju SNSD-a.

Na platformi X oglasio se i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

Pozdravljam današnji konstruktivan sastanak lidera. Zajednički smo iskazali opredjeljenje da do kraja veljače finaliziramo izmjene Izbornog zakona BiH i nastavimo rad na svim prioritetima za otvaranje pregovora s EU. Dijalog domaćih političkih predstavnika ostaje ključan“, napisao je Čović.

Ono što je zanimljivo, lideri nisu razgovarali samo o izmjenama Izbornog zakona nego i drugim pitanjima koji muče koaliciju na državnoj razini. Navodno je bilo riječi i o SIP-u, povećanju proračuna, europskim zakonima, ali osim da je postignuta visoka suglasnost lidera – drugih detalja nema, piše Bljesak.info.

Naravno, bilo je pitanja i o kojima nije bilo nikakve suglasnosti, a primjer je Ustavni sud BiH, kao i apelacijsko vijeće Suda BiH gdje se bitka vodi oko sjedišta ovog suda. Idućih dana bi pak trebalo biti jasnije što su lideri konkretno dogovorili i hoće li se tog dogovora držati.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

18 komentara

  • Pitanje za miliun maraka?
    O čemu se vise pise o izmjenama izbornog zakona ili o brzoj cesti kroz Zapadnu Hercegovinu?
    Vase odgovore saljite u sredisnji ured HDZa.

  • Znači khurchina….ono se nešto usuglasili da će biti usuglašeni do kraja veljače, i kad dođe taj kraj veljače, e netko je zakočio i promijenio retoriku i onda će biti ipak do kraja ožujka, ili travnja, stani možda i svibnja, ali ipak mmmm koje godine…..nije im ravna ni top lista nadrealista, a bome ni Monty Python…..krepajte u mukama….

  • Vjerojatno radis negdje u opcini,smrdis na duvan i alkohol i mrzis sam sebe do podne a poslije podne čitav svijet.Bjednice vrati se u rupu iz koje si izmigoljio.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.