Izložba “Naša djeca stvaraju” u mostarskoj Kosači

Otvaranje izložbe “Naša djeca stvaraju” bit će upriličeno 25. svibnja u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosača.

Izložba je nastala kroz projekt “Reci NE ovisnosti” u suradnji s Federalnim ministarstvom obrazovanja, znanosti i sporta u kojem su sudjelovali učenici 18 osnovnih škola s područja HNŽ-a.

Ciljevi projekta su edukacija djece, upoznavanje s kulturnom, povijesnom, prirodnom i tradicijskom baštinom, spoznaja vrijednosti svog identiteta i percepcija kroz likovno izražavanje te sinteza vizualizacije grbova i slika u cilju kulturne promidžbe, naveli su iz Udruge roditelja “Naša djeca 2014”.

Kako su istaknuli, projektom “Reci NE ovisnosti” upravljao je akademski slikar i profesor likovne kulture Ernesto Markota.

Na izložbi će biti predstavljeno 14 grbova u tehnici keramička glina (terakota) u kiparskoj izvedbi plitkog reljefa koji se u finalnoj realizaciji patinira u boje plemenitih metala, te 12 slika koje predstavljaju prirodne, kulturne i tradicijske znamenitosti Hercegovačko-neretvanske županije u tehnici akril na platnu.

Pored svih otežavajućih okolnosti izazvanih pandemijom covid-19, projekt smo uspješno priveli kraju, a kao kruna svega nastala su reprezentativna umjetnička djela, poručili su organizatori.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Podatak je kako se u ZG-u se popuši najviše droge, trave, tijekom radnog tjedna. Poznati doktor, koji se bavi problemima ovisnosti, tumači kako je to rezultat povećane ponude. Ovi iz ovih udruga, udruženja, i kojekakvih ministarstava, ovoga i onoga, trebali bi projekte raditi i bar nazivati smisleno, i eventualno kroz sustav utjecati na stvarnu dostupnost, ako već imaju takvu potrebu, umjesto što ovim glupostima samo opravdavaju nekakvu kvotu tj. svrhu samima sebi.
    “Reci ne ovisnosti” je besmisleno da besmislenije ne može biti. Ovisnost je jača od jednog “ne”, pogotovo dječijega, koje ne može puno niti znati o kompleksnim mehanizmima ovisnosti. “Reci ne drogi”, je nešto sasvim drugo. Jadna djeca se od svega toga samo mogu još i početi drogirati.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.