Izložba i panel rasprava ”Djeca i obrazovanje” u ALU Široki Brijeg

EU info centar u BiH u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Široki Brijeg organizira izložbu umjetničkih radova studenata akademije na temu ”Djeca i obrazovanje”. Nakon otvaranja izložbe posjetitelji će imati priliku sudjelovati u panel raspravi o podršci Europske unije Bosni i Hercegovini, te doznati više o projektima koje EU financira u ovoj oblasti.

Izložba i rasprava će se održati u četvrtak 18. veljače 2016. godine u galerijskom prostoru Akademije likovne umjetnosti Široki Brijeg s početkom u 13.00 sati.

Izložbu će otvoriti Stjepan Skoko, dekan Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg.

U panel raspravi sudjelovat će Massimo Mina, voditelj Odjela za društveni razvoj, civilno društvo i prekograničnu suradnju pri Izaslanstvu Europske unije u BiH, Boris Ćurković, voditelj Programa poduzetničko učenje u bh. obrazovnim institucijama, Faza II, Viktorija Bošnjak, predstavnica Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke i Selma Kazić, voditeljica programa socijalne zaštite u UNICEF-u.

U sklopu suradnje s akademijama umjetnosti u BiH domaćini dosadašnjih izložbi, na teme kulturno i prirodno naslijeđe te voda i okoliš bili su trebinjska i banjalučka akademija umjetnosti. EU info centar u će u narednom razdoblju u suradnji s likovnom akademijom u Sarajevu predstaviti studentske umjetničke radove na temu ljudskih prava, a završna izložba radova studenata sve četiri akademije održat će se u Banja Luci.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: