Izložba Emanuela Vidovića u Mostaru

Povodom 25. obljetnice hrvatske neovisnosti, u ponedjeljak 30. svibnja 2016. godine, Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru organizira izložbu slika Emanuela Vidovića i koncert klasične glazbe u suradnji s Muzejom Grada Splita, Hrvatskim domom herceg Stjepan Kosača i Simfonijskim orkestrom Mostar. 

Na ovoj reprezentativnoj izložbi velikoga hrvatskoga slikara čija se djela prvi put izlažu u Mostaru naša će publika moći vidjeti izbor iz fundusa Galerije Vidović koji je odabrao stručni tim iz Muzeja Grada Splita. 

Izložba će biti postavljena u velikoj izložbenoj dvorani Galerije kraljice Katarine Kosače i za posjetitelje ostaje otvorena svakim danom do 12. lipnja od 9 do 21 sati. Kao i do sada, u ovim prigodama bit će organizirana stručna vodstva i popratna predavanja u suradnji s Društvom povjesničara umjetnosti Hercegovine.

Nakon otvaranja izložbe, koje je predviđeno 30. svibnja u 19 sati, jedan sat kasnije u velikoj dvorani HD Herceg Stjepan Kosača započet će koncert Simfonijskoga orkestra Mostar na kojem kao solisti nastupaju Monija Jarak (mezzosopran), Karlo Milićević (bariton) te mlade i nagrađivane hrvatske glazbenice Lana Lucija Horvatić (violončelo) i Ana Labazan Brajša (violina).

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.