Izlazak iz krize: Ili hitno rješenje ili raspad koalicije

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović rekao je da postoje dva načina za izlazak iz aktualne situacije u Federaciji BiH /FBiH/ – ili hitno rješenje ili raspad koalicije na svim razinama.

“Jedan je način da se odmah sazove Vlada FBiH i da riješimo stvari o kojima bezuspješno pričamo već duže vrijeme”, rekao je Čović.

On je naglasio da sve firme koje su u vlasništvu FBiH moraju dobiti novi menadžment, nadzorni odbor, vršitelje dužnosti, a onda po proceduri i po ostalim zakonskim regulativama neka raspišu natječaj.

Drugo rješenje je, kaže Čović, razlaz. “Ne možete praviti koaliciju na jednom razini i govoriti da to radite uspješno, a na drugoj razini raditi ono što radimo sada u FBiH. Nama se dogodilo već dva ili tri puta i tako od vlade do vlade. Naravno da to ne funkcionira i mi ne želimo tu participirati uopće”, rekao je Čović sinoć za TV1.

On je najavio da bi se sutra trebalo sastati sa zamjenikom predsjednika SDA Bakirom Izetbegovićem kako bi se pokušalo naći rješenje za očitu krizu u Vladi FBiH. Čović kaže da nema ništa protiv ni sastanka sa liderom DF-a Željkom Komšićem, jer je stanje neodrživo.

(www.bljesak.info)


1 komentar

  • Izlazak iz ovoga prikazanog mračnog tunela za nas hrvate je moguć jedino ako umjesto ove zastave na kraju tunela bude šahovnica.Pod ovom zastavom nas su bošnjaci samo tlačili,pljačkali,preotimali ovlasti na svim nivoima vlasti od hrvata itd.Ova nova Federalna vlada bez hrvatski ministara nastavlja bez imalo srama donositi odluke i sve ostalo.Tako su izglasali na zadnjoj sjednici potporu finansijsku bošnjačkim školama u RS-oj,a ujedno su za ukidanje hrvatski škola u federaciji i nisu izglasali finansijsku potporu za hrvatske škole.Znači bezobrazluk njihov nema kraja,podlo,licemjerno i odvratno,makar to bilo od DF-e i SDA-e.Komšić, Bakir su rak rana za hrvate,neznam samo što još nisu Sefera Halilovića ubacili u ovu ŠERIJATSKU VLADU. Barem tako funkcioniše po šerijatskim pravilima,što mi hoćemo i nama pripada hrvatima nedamo…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.