Izjava političarke Slijepčević o Hercegovini sve je nasmijala do suza

Društvenim mrežama šire se urnebesne izjave predsjednice Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u vladi Republike Srpske Obrenke Slijepčević, a zbog toga joj se, osim kolega u skupštini, smije i cijela regija.

Slijepčević je, kako pišu srpski mediji, podosta sklona gafovima u svojim govorima, a posljednji u nizu dogodio se u srijedu 29. ožujka.

Slijepčević je trebala govoriti o izvještaju Komisije koju vodi, ali je umjesto toga govorila o svemu drugome, zbog čega su se i njezini kolege smijali, pa čak i držali za glavu, dok su neki bili i na mobitelima.

Govor koji je održala trajao je više od 12 minuta, a prenosi ga BN Televizija.

Urnebesan govor

Citate političarke Slijepčević teško je prenijeti ili, još bolje, staviti u kontekst a da oni imaju smisla, ali što je, tu je.

Ja kao drugi ne idem na skupove. Neka nađe bilo tko gdje me vidio, ne idem na pjevače, ne idem na ovo. Imaš YouTube, brate, pa gledaj… Kad rikne krava u vašoj Hercegovini, meni telefon zvoni, a tek u Vlasenici, malo visočije, tek onda, baš onako, govorila je Slijepčević pred kolegama i dodala:

Ja sam vas zvala na kavu da dođete da pričamo o mom izvještaju. Prema tome, malo sad langsam, da i ja kažem, govori Slijepčević.

Cijela regija joj se smije, državljani ogorčeni

Komentirala je i smrtni slučaj izvjesne revizorke.

Tri dana do izlaska iz izolacije meni gospođa revizorka nije dozvolila ta tri dana… Znači, to je smrtna opasna bolest od koje je ona, naravno, umrla poslije toga. Ja se ispričavam kao vjernik, ja nisam gospod bog i ne mogu reći da je ja žalim. Netko je izvršio kaznu, rekla je Slijepčević, koja tvrdi da ne zna hoće li dogodine biti “živa ili mrtva”.

Kolege su je pokušali upozoriti da joj se cijeli svijet i regija smiju, a predsjedavajuća ju je više puta pozvala da se vrati na temu izvještaja svoje Komisije, no Slijepčević je nastavljala sa svojom pričom.

Sama sebi htjela povećati plaću

Spomenimo još usput nekoliko zanimljivih stvari vezanih uz Slijepčević. Primjerice, srpski mediji pišu da ona obnaša već četvrti mandat na spomenutoj predsjedničkoj funkciji, a u jednom je trenutku pokušala sama sebi povećati plaću.

Početkom srpnja 2021. godine pokušala je svoju plaću izjednačiti s onima kakve imaju najviši dužnosnici RS-a. Kako piše Blic, propisala je da joj se isplaćuje dodatnih 125 eura po svakoj sjednici koja se održava nakon radnog vremena ili vikendom, a planirala je da joj osnovna plaća bude oko 1868 eura. No, nije dobila suglasnost za povećanje.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.