Izgubio izbore, a bio jedini kandidat

Iako je bio jedini kandidat za mjesto gradonačelnika u maloj talijanskoj općini Lesina, gradiću od 6.000 stanovnika, blizu Foggia, član stranke “Liga”, Primiano Di Mauro uspio je izgubiti.

Naime da bi rezultati lokalnih izbora bili važeći, bilo je neophodno da glasuje najmanje 50 posto birača, ali je u toj maloj općini samo 49 posto stanovništva izašlo glasovati.

Tako se pobjeda koja je izgledala sigurna, budući da nije imao konkurenciju, pretvorila u bizaran i vjerojatno jedinstven poraz, jer nije imao protukandidata, prenosi Tanjug.

Tisak koja izvještava o ovom slučaju, koji je za rubrike vjerovali ili ne, piše da su pobijedili oni koji su bojkotirali izbore, to jest nisu iskoristili svoje demokratsko pravo glasovati.

(www.jabuka.tv)1 komentar

  • Kako bi se to kod nas riješilo. ako su sigurni da netko neće doć na izbore, ovi iz vladajućih to riješe na taj način da jedan od njih sjedne na kontrolu osobnih iskaznica, a drugi njihov ulazi sa svojom osobnom ali ovaj za stolom čita ime (toga koji je već negdi u njemačkoj ili vani pa su sigurni da neće doći). U ime toga glasuje jedan od vladajući i riješi se predmet da ne bude mala izlaznost. Toliko slažu da na kraju sami sebe lažu kako se narod dobro odazvao i ustao te zadržao njih na vlasti, a, sami sebe opet izavrali… 🙈🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.