“Izgubila sam sve…”: Potresna poruka u boci putovala 600 km

Iako nas je sve preuzelo vrijeme tehnologije, računala i pametnih mobitela, dobra stara romantika još uvijek živi u mnogim ljudima. Nikki Snow i Allen Gibson, mladi par s Floride, tako je 10. rujna, usred šetnje plažom, naišao na bocu u kojoj se nalazila poruka, baš kao u nekakvom filmu.

I dok su oni snimali dolazak Irme, u plićaku su primijetili zelenu bocu od vina. U njoj je bila rukom pisana poruka na španjolskom jeziku. Nakon što su je preveli, iznenadio ih je ne samo njen sadržaj, već i saznanje o tome tko je poruku napisao.

– Naišla sam na mnogo prepreka, moje je srce slomljeno toliko puta… Izgubila sam krov na glavom i gotovo se izgubila putem, ali sada pokušavam vratiti svoju kuću, svoj smjer i svoj napredak, stoji na samom početku pisma, prenosi Daily Mail.

Poruka je pisana kao molitva afro-kubanskoj božici vode, Yemayi. nakon što je pismo pregledao prevoditelj, utvrđeno je da je njegova autorica Chila Lynn, 25-godišnja kubanska pijanistica i pjevačica koja živi i radi u Havani, glavnom gradu Kube.

Kada su joj se javili američki novinari, pjevačica je bila presretna i nije mogla vjerovati da je njena poruka došla sve do Floride. Ona je bocu pustila u more 22. srpnja, kod crkvice na plaži.

– Zamislite lice moje bake kada sam joj rekla da je moja poruka došla sve do Floride. Tada je divljao uragan, ogroman uragan, a boca je ipak došla na odredište. Mislim da je to pouka o vjeri, rekla je pjevačica novinarima.

Allen Gibson, čovjek koji je pronašao bocu u društvu svoje djevojke, inače radi kao chef u jednom kubanskom restoranu gdje je uokvirenu poruku stavio na zid te se nada da će Lynn jednoga dana doći u SAD i nastupiti u restoranu, prenosi 24sata.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.