Izgradnja još jednog mosta koji spaja Hrvatsku i BiH u završnoj fazi

Radovi na mostu na Savi kod Bosanke Gradiške, a koji će spojiti Hrvatku i BiH idu punom parom. Cilj ovog mosta je olakšavanje i ubrzavanje prijelaza granice između dvije države.

Izgradnja mosta je zajednički projekt Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Kako prenosi Večernji list najnovije fotografije s gradilišta mosta u Bosanskoj Gradišci pokazuju da su radovi poprilično odmaknuli i da se most već počeo protezati s obje obale prema sredini.

Planirani rok za završetak radova je travanj 2022. godine, a plan je da se na proljeće sljedeće godine pusti u promet i Pelješki most čija će gradnja biti završena krajem ove godine.

Radove na mostu izvodi bosanskohercegovačko-hrvatski konzorcij koji čine Integral inženjering, Đuro Đaković montaža i Zagreb montaža. Oni su taj posao dobili na javnom nadmetanju ponudivši cijenu od 19,57 milijuna eura bez PDV-a, a s poslom su započeli 16. listopada 2019. godine te imaju rok od 30 mjeseci od toga datuma za završetak radova.

Gradnju mosta sufinanciraju Hrvatska i BiH, odnosno Hrvatske ceste i Ministarstvo komunikacija i prometa BiH. Ugovorena je cijena nadzora radova koji provode Institut IGH i Krebs+Kiefer na 1,85 milijuna eura, a i taj trošak u podjednakom iznosu snose obje strane. Europska investicijska banka osigurala je posudbu BiH u iznosu od 1,7 milijuna KM za ovaj projekat.

Prema podacima Hrvatskih cesta, projekt mosta sastoji se od pristupnog puta do mosta s hrvatske strane ukupne dužine 59,79 metara, te pristupnog puta do mosta s bh. strane, tipičnog presjeka autoputa ukupne dužine 411 metara.

Most je smješten na graničnoj liniji između RH i BiH, u blizini Bosanske Gradiške u BiH i naselja Gornje Varoši u Hrvatskoj. U Hrvatskim Cestama navode da je nakon detaljne analize odabrano optimalno rješenje – čelični nosač mosta s tri raspona. Dok izgradnja temelja mosta obuhvaća specifične tehnologije – poboljšanje tla, zaštitu građevne jame pobijanjem čeličnih talpi i vodonepropusno brtvljenje mlaznim injektiranjem, prenosi Klix.

Most je inače dio projekta brze ceste na potezu mađarska granica – Virovitica – Okučani – granica BiH, a osim za BiH i Hrvatsku, ima i europski značaj. Sastavni je dio priključnog transverzalnog cestovnog smjera E-661 koji povezuje Split s Banjom Lukom i Balatonom.

Ovaj most nije prvi koji BiH i Hrvatska grade zajedno, a prethodno su zajednički sagradile most Svilaj, na koridoru VC, također preko rijeke Save.

Pelješki most sve više poprima konačni izgled

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Ma kakav Split s Banja Lukom??? Europski pravac E661 vodi od Balatonkeresztúra u Mađarskoj preko Virovitice, Okučana, Stare Gradiške i Banja Luke prema Zenici.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.