Izetbegović vidi pozitivnu diskriminaciju Hrvata

Predsjednik HDZ BiH i član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je u utorak navečer nakon sastanka s koalicijskim partnerima u Sarajevu da je na jutrošnjem sastanku s predstavnicima OHR-a iznio nekoliko modela po kojim bi mogla biti riješena neravnopravnost Hrvata u BiH.

Po njegovom mišljenju sada se prave neka improvizirana rješenja, a nakon lokalnih izbora mora početi rad na preuređenju odnosa u BiH i traženju racionalnijih i jeftinijih rješenja, jer je europski put i članstvo u NATO-u nemoguće uz protektora u BiH koji tumači ustav i slično.

Čović tvrdi da je potrebno imati jake bh. institucije jer samo to predstavlja pravi iskorak, te da će OHR ovdje biti dok ne budu izgrađene takve institucije, a uvjeren je da je pravo vrijeme da to bude napravljeno u naredna tri do četiri mjeseca.

Predsjednik SDA i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da ne vidi diskriminaciju Hrvata o kojoj Čović govori, već naprotiv vidi pozitivnu diskriminaciju jer Hrvati imaju i nešto više nego što imaju Bošnjaci.

Primjeri za to po njemu su što Hrvati, između ostalog, suvereno vladaju na oko 20 posto područja Federacine BiH, dijele vlast u dvije županije, drže financije već drugo desetljeće, kao i ministarstvo pravosuđa.

Izetbegović je dodao da se danas uvjerio da je imao pogrešnu predstavu po pitanju bolnice u Mostaru, tako da treba razgovarati i čuti argumente druge strane.

(Fena)

4 komentara

  • Izmetbegoviću, ne laži! Gori si od zločinačkog babe koji je crkao prije nego je dospio pred sud. Ti si lažov, ali i kriminalac (kaži narodu što sve imaš i na koji si način stakao). Još si i izdajica (kao i tvoj babo, koji je toliko neukusan da ga crvi još nisu načeli). Nudio si onom islamističkom zločincu Erdoganu “Bosnu u amanet” koju mu je (kao) ostavio tvoj babo (kao da se radi o babinoj prćiji).

  • Eto Bakira sa Arapima,već je okupiro Sarajevo,Stup koji je bio većinski hrvatski,Iliđžu,Rakovicu,ušetao se u Središnju bosnu i pomalo čisti je od hrvata i evo ga već je pregazio most u Mostaru i prešao na zapadnu stranu.Mepas Mol tko da je šerijatski tržni centar,sve same ninđže. Po zapadnoj hercegovini već naveliko šorvanje,klanjaju i isprobaju puls hrvatskog naroda. Naši lideri,politički prestavnici šute tko pičke,narod zbunjen i šokiran ovim što vidi zadnjih mjeseci.Izgleda da je Alija i hercegovinu ostavio u amanet Arapima a ne turcima. Pošteno arapi i jesu naučili na toplije krajeve i sunčanije.Kod njih pjesak ovdje kamen,ali se to da usitniti da njima bude lijepo. Bakire ako itko uspije urušiti BiH-nu onda si to ti i tvoji prljavi potezi koje vučeš i radiš već 20 god.neprestano.Do jedne granice se da trpiti taj bezobrazluk ali si nas dotjerao na rub gdje dalje nemožemo,mislim na hrvate a i srbima zabijaš prste u oči neprestano.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.