Izetbegović u Mostaru: Čović bi trebao znati da 50 posto Hrvata živi izmiješano s Bošnjacima – Jabuka.tv

Izetbegović u Mostaru: Čović bi trebao znati da 50 posto Hrvata živi izmiješano s Bošnjacima

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je navode srpskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića koji je rekao da je status Republike Srpske povezan s pozicijom Kosova te je ublažio retoriku prema predstavnicima bosanskohercegovačkih Hrvata ističući da im je najvažniji dogovor s Bošnjacima.

Dačić je u srijedu izjavio da je trebalo proglasiti nezavisnost Republike Srpske onoga trenutka kada je to učinilo Kosovo.

“Miloševićev učenik”

To dvoje se nikako povezati ne može. Uzalud Dačić, Miloševićev učenik, pokušava povući paralele. BiH je riješena, rekao je Izetbegović u srijedu u Mostaru. Pojasnio je kako je isto zlo ‘predvođeno Miloševićem’ pogodilo i Kosovo i BiH.

Upitan o odnosima s hrvatskom stranom i hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, Izetbegović je rekao kako je Mostar pravo mjesto da se razgovara o odnosima Bošnjaka i Hrvata koji, po njemu, moraju biti bolji. Pri tome krivnju vidi i u vlastitim istupima.

Ti odnosi bi i bili bolji da se mudrije odnose prvaci koji predstavljaju ova dva naroda, a ne isključujem tu ni sebe. Mislim da bi gospodin Čović trebao imati u vidu da pedeset posto hrvatskog  korpusa živi izmiješano s Bošnjacima i da je daleko preče napraviti dogovor s nama u Sarajevu, nego s nekim u Beogradu ili Banja Luci, rekao je Izetbegović. Ponovio je tvrdnje kako treba udovoljiti zahtjevima Islamske zajednice te pokazati pijetet zločinima nad Bošnjacima.

Izetbegović je tijekom dana najavio kako će Bošnjačka strana nastaviti razvijati vojnu industriju kako se više ne bi suočila s agresijom i zločinima, te je oštro prozivao Čovića za izdaju interesa BiH kada je podupro izgradnju Pelješkoga mosta.

(Hina)


12 komentara

  • Pa znade on to,a kako bi vi živili bez Hrvata.Hrvati su kičma cijele BiH i pored toga što imaju loše političare i lopine.

  • Bakire ne truj vise narod lopino jedna,meni koje covjek, bio on srbin, hrvat ili musliman nema tu razlike za mene he covjek.Okani se vise gluposti sotono ne zavadaj vise, sotono

  • Ovaj usrani potomak NAJGOREG ZLOČINCA (B)Alije Iz(m)etbegovića malo previše kaki… Pitam se prijeti li ta poturička beštija Hrvatima pričama o tome da su “Hrvati izmiješani” s “bošnjacima”. Kao da “bošnjaci” nisu izmiješani s Hrvatima.

  • Bakire ti bi trebao znati da je politika tvoga oca,tvoje stranke i tebe protjerala iz Federacije što u ratu što u miru 50 posto hrvata katolika koji su zajedno živjeli sa muslimanima ili bošnjacima,kako voliš…Bakire vidi popis tih mješanih općina,gradova iz 91 god. i danas i vidi tko je protjeran,tko je etnički prognan sa svojih ognjišta.Ta tvoja zatrovana politika vodi u jednu još veću agoniju hrvate a i tvoj narod,sa kojim ti i takvi vješo manipulirate…Bakire zašto nije razotkriveno niti jedno ubistvo od Leutara,Delalića,Ugljena,Povratnika hrvata u Travnik itd. Jesu li i za to krivi hrvati..Bakire kad se ove stvari počmu otpetljavati onda će mnoge maske pasti i istina isplivati na vidjelo..Političko,mafijaški lobi i dalje ima upetljane prste u jako binim institucijama od Sudova,tužilaštva,policije,Ose itd…Naravno radi se o pojedincima i grupama koje su tu obačene ,instalirane da prave smetnje u radu državnih organa,koji žele da zaživi pravna država…

  • Zazivjet ce pravna drzava i neovisno pravosude i tuzilastvo kad tad…Bakir vazda prijeti prstom mase, plasi nekoga. Vazda neka negativna energija i ratnohuskacka spika… Mali babin se zazelio trezora… A sirotinja opet da gine i pati, gladuje. Pa kako ga nije vise sram…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.