Izetbegović razlog za oduzimanje akademskog zvanja njegovoj supruzi pronašao u Izbornom zakonu

Lider SDA Bakir Izetbegović oglasio se nakon što je Senat Univerziteta u Sarajevu donio odluku o oduzimanju akademskog zvanja magistrice znanosti ravnateljici KCUS-a Sebiji Izetbegović.

Izetbegović je rekao da je desetljećima prisutan proces unošenja razdora i smutnje među Bošnjake.

Na udaru su, čemu svakodnevno svjedočimo, afirmirani političari, ulema, poznati branitelji. I samo prezime Izetbegović je odavno predmetom ciljanih napada i diskvalifikacija. U posljednje vrijeme fokus je stavljen na moju suprugu Sebiju Izetbegović, profesoricu na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Kampanja koja se vodi je politički motivirana, radi se o borbi za vlast i pritisku čiji je cilj da se oslabi pozicija SDA pred nastavak pregovora o izmjenama Ustava i Izbornog zakona, naveo je Izetbegović.

Prema njegovim riječima, izvršitelj najnovije kampanje vezane za akademsko napredovanje prof. Izetbegović je rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj.

Iz politički sasvim jasnih razloga uključio se i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Afera će potrajati i dobit će epilog na sudu u Sarajevu. U međuvremenu javnost će biti izložena spinovima, poluistinama i neistinama. Pozivam vas da prepoznate jeftine manipulacije koje potcjenjuju vašu inteligenciju, memoriju i moć rasuđivanja. Ovaj put vam obraćam pažnju na samo tri bitna elementa koji su bili uvod u pokušaj diskreditacije prof. Izetbegović, navodi lider SDA.

Kako je naveo, sve je počelo izjavom Asima Kurjaka, profesora na Zagrebačkom sveučilištu da maltene ne poznaje Sebiju lzetbegović, i da nije bio mentor na njezinom doktoratu.

Ispostavilo se da postoji obimna dokumentacija o suradnji prof. Kurjaka s prof. Izetbegović, niz zajedničkih projekata, više knjiga s njegovom posvetom, i, naravno, kompletna dokumentacija o njezinom doktoratu i njegovom mentorstvu. Suočen s činjenicama, prof. Kurjak je zatim javno povukao svoju izjavu. Međutim, tu nije bio kraj, već se nastavilo s novim neistinama, tvrdi Izetbegović.

Podsjetio je da je u gostovanju na TV Hayat početkom ožujka 2023. prof. Izetbegović predočila tri indeksa koji potvrđuju njezin redoviti studij u Sarajevu, a zatim i magistarski studij u Sarajevu i Zagrebu. U indeks izdan od Sveučilišta u Zagrebu upisano je deset ocjena, među njima i ocjena prof. Biserke Funduk-Kurjak, supruge prof. Asima Kurjaka.

Čuvanje dokumentacije nije bila obveza prof. Izetbegović, jer iza izdanih diploma i evidencija o studiranju stoji institucija koja ih je izdala, a ne kandidat. U ovom slučaju to je Medicinski fakultet u Sarajevu, i samo ovaj fakultet može potvrditi dokumente studenta ili ih dovesti u pitanje. I Medicinski fakultet je to uradio u suradnji sa Županijskom inspekcijom za visoko obrazovanje. Ad hoc komisija formirana u ovu svrhu je izvršila potrebne provjere dokumentacije, nakon čega je Nastavno-znanstveno vijeće Medicinskog fakulteta jednoglasno utvrdilo da je kompletan akademski put prof. Izetbegović uredan, naveo je.

Da dokumentacija nije bila uredna, nemoguće bi bilo da prof. Izetbegović prvo magistrira pod mentorstvom prof. Šimića, a zatim i doktorira pod mentorstvom prof. Kurjaka, stoji u njegovoj objavi.

(www.jabuka.tv)

 

7 komentara

  • Kupi ti pajdo svojoj hanumi olovku i teku, neka nesto nauci i kada polozi, nitko to nemoze osporiti! sve drugo su suplje price, bolje receno gologuza laz. To je ogledalo i odgoj vase obitelji, gdje ste zauzeli pozicije koje nezasluzujete i umjesto da se sramite vi ponovo javnosti prodajete muda za bubrege!

  • Boze budale. Gospoda Sultanijama neka donese diplomu i stvar rijesena. Zena to nema. Braniš konju nesto neobranjivo. Senat je od nje trazio da dostavi valjanu dokumentaciju. I u cemu je kvaka. Boze budale cudne. Zato se u tu prljavu kampanju uključio i Reis pa on malo o ratu i slonovima. Pronaći temu sa Sebije i blamaže nje i Baketa. Umjesto da se ispričaju, Posavinu rep oni i dalje valjaju gluposti. Bakire trazi liječničku pomoc hitno. Komsic i Reis vas ne mogu obraniti. U glibu ste do usiju odnosno u kriminalu…

  • Neka nabroji studente sa kojima je studirala .Da nije dosad sve što je reko slago i prevario čovjek bi mu i povjerovo laž je da je rat proveo u trezoru i time se na jeftin način uz malo srama opravdao zna on za sva babina nedjela .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.