Izetbegović: Pobjednici u ovome su građani i glasači Mostara

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je danas nakon potpisivanja sporazuma za Mostar da je s Bakirom Izetbegovićem dogovorio okvir, a da će gradske vlasti naknadno objasniti detalje funkcioniranja Mostara.

Potpisali smo dva sporazuma, jedan – okvirni sporazum za Grad Mostar i drugi kako bi osigurali legitimne naredne opće izbore, rekao je Čović.

On se zahvalio čelniku Delegacije EU Johannu Sattleru i američkom veleposlaniku Ericu Nelsonu, te predstavnicima OHR-a, OSCE-a i veleposlaniku Velike Britanije kako bi u tišini i bez pritiska javnosti došli do ovih dogovora.

Po meni uskoro možemo podnijeti prijedlog izmjene izbornog zakona što se tiče Mostara kako bi se održali lokalni izbori, a drugi sporazum nas obavezuje da do kraja 2021. završimo sve što treba pred opće izbore 2022., rekao je Čović, prenosi Klix.

Podsjetimo, nakon više sastanaka i približavanja udaljenih pozicija lideri HDZ-a i SDA, Dragan Čović i Bakir Izetbegović, stavili su potpis na politički sporazum o održavanju izbora u najvećem hercegovačkom gradu.

Lider SDA, Bakir Izetbegović,  istaknuo je da je ovo dobar dan za Mostar i Bosnu i Hercegovinu, uz želju da će buduće generacije političara dočekati “normalniji statut za grad Mostar”.

Na početku je prokomentirao kratki sporazum o potrebama izmjene Izbornog zakona kazavši da je riječ o “dogovoru kojim se nastoji pokušati ponovo izbalansirati etnički i građanski princip, te da se uklone sve vrste diskriminacije koje se odnose na narode i građane“.

Izetbegović je ponovio da je sporazum tako postavljen da u Mostaru nitko ne može raditi neke stvari, a da ga ovaj drugi ne može zaustaviti.

Pobjednici u ovome su građani i glasači Mostara. Sazrijevaju stvari. Ono što nije bilo moguće prije godinu dana, sada jeste. Dobro je da nije obratno i da ne idemo unazad s tim mogućnostima, rekao je Izetbegović.

Komentirajući da je Mostar puno izgubio kroz proteklo desetljeće, Izetbegović je na kraju istaknuo i da se “neki ljute na SDA i HDZ, a imali su priliku riješiti probleme”.

Potpisan Sporazum o Mostaru

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.