Izetbegović najavio jačanje obrambene moći BiH i pozvao Bošnjake na jedinstvo

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović kazao je u subotu kako je nužno jačati obrambenu moć njegove zemlje i pritom je Bošnjake pozvao na jedinstvo jer ih sve više ugrožavaju politike koje se vode na hrvatskoj odnosno srpskoj strani.

Sudjelovanje u obilježavanju obljetnice formiranja Sedme muslimanske Brigade Armije BiH u Zenici Izetbgeović je iskoristio kako bi ponovio svoje ranije poruke da se BiH mora naoružati i tako odgovoriti na vojno jačanje Hrvatske i Srbije.

To je nužno da se ne bi ponovila 1992. godina kada se BiH oslabljena i razoružana suočila s agresijom, izjavio je.

Vidite te raketne sustave i zrakoplove po Srbiji i Hrvatskoj i mi u svemu tome moramo držati balans jer slabost privlači agresiju, kazao je Izetbegović dodajući kako je pravi odgovor na to jačanje vojne industrije u BiH.

Spomenuo je da se u tvornicama u BiH dovršavaju pripreme za početak proizvodnje novih pušaka, a već se proizvode haubice, višecjevni raketni bacači i dronovi te različite vrste streljiva.

Danas i ovdje ponavljam: jačat ćemo namjensku proizvodnju, kazao je Izetbegović.

U takvu opasnom okruženju Bošnjaci moraju zbiti svoje redove i ne dopustiti unutarnje političke podjele, upozorio je Izetbegović i objasnio da je zato i pozvao sve političke stranke koje okupljaju pretežito bošnjačke birače na uspostavu zajedničkog bloka koji bi sudjelovao u vlasti i suprotstavio se politikama podjele.

Po Izetbegoviću te politike podjele vode političari i stranke s hrvatskim odnosno srpskim predznakom.

Srbi se ujedinjuju preko Beograda i crkve, Hrvatski narodni sabor (HNS) se ujedinjuje međusobno, a samo Bošnjaci ovih dana pričaju o dodatnom razjedinjenju. Ja ih ponovo pozivam da to ne rade i da napravimo probosanski blok koji će sve ove sile držati pod kontrolom. Neka prestanu s unutarbošnjačkom prepirkom i svađom, kazao je Izetbegović.

Njegova Stranka demokratske akcije (SDA) suočena je s realnom mogućnošću da ostane izvan vlasti u dijelovima BiH s bošnjačkom većinom jer je stranke građanske i ljevičarske orijentacije ne žele prihvatiti kao koalicijskog partnera i pokušavaju uspostaviti nove vlade u županijama bez SDA.

(Hina)


10 komentara

  • Islamizam je pročitan i ove poštovatelje pedofilije jedino još “begenišu” isti borci za legalizaciju svih seksualnih sloboda. Trendovi se okreću i ovaj će svoj “barış” tražiti u carigradskoj patrijaršiji.

  • Bakir opet svojim nacionalizmom truje region, pripada svoj narod koji je pljackao u ratu i u miru. Ovo je vapaj za svebosnjackim savezom samo da ostane u vlasti i da spasi guzicu i guzicu mnogih svojih poslusnika. Bakir zna da rat nije poceo kad misevi kolo vode nego kad veliki to zele. Prema tome ove supljake nekom drugom neka prodaje. A on i rat nigdje veze. Njegov je omiljeni polozaj , rov bio trezor, sef sa celicnim vratima…

  • Ovaj Bakir,Denis Zvizdić,te mnogi drugi vodeći političari SDA iz BiH svako malo izjavljuju:BiH će se braniti,BiH će se naoružavati,BiH će tužiti,BiH će biti ovakva,BiH će ovo,BiH će ono itd.itd.Uvijek i iznova oni svojataju BiH kao državu u isključivom i jedinom vlasništvu njihovog muslimanskog naroda.Kada bi se uzela u obzir samo njihova teza:BiH će se braniti,odmah se postavlja pitanje od koga to će se ta BiH braniti?Da neće kojim slučajem od RH ili Srbije kao njenih prvih susjeda?Ukoliko bi do sukoba takve prirode došlo ta neće Hrvati udariti na Hrvate ili Srbi na Srbe?Sada dolazimo do konačnog odgovora na te teze vodećih ljudi muslimanske politike u BiH.Oni doživljavaju BiH kao jedinu svoju domovinu svijesni kako Hrvati iz BiH u globalu,osim nečasnih izroda i izuzetaka nikada neće BiH doživljavati kao svoju domovinu,niti će je Srbi doživljavati kao svoju,pa stoga Bakiru,Zvizdiću i mnogim drugim promuslimanskim političarima ne preostaje ništa drugo već davati izjave u ime cijele BiH koja nikada kako je oni zamišljaju nije postojala niti će postojati,pa je stoga za sve nas a i za njih(Muslimane)najbolje rješenje ovakvu ili onakvu BiH po njihovoj mjeri podijeliti na 3 dijela pa neka oni takvu, 1/3 BiH koja će biti njihova brane,naoružavaju,neka u ime nje tuže koga hoće,i neka im bude kakvu istinski žele.Vuk sit ovce na broju.A dotle,ukoliko ubuduće nastave davati ovakve izjave u ime BiH prije njenog raspada Hrvati iSrbi iz BiH imaju potpuno legalno i legitimno pravo tužiti muslimanske političare zbog podrivanja postojećeg ustavno-pravnog poretka BiH što se smatra jednim od najtežnih kaznenih dijela propisanih KZ BiH.

    3
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.