Izetbegović: DF ide sigurno s nama u vlast, a nadam se i SBB

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović najavio je da očekuje ulazak i Demokratske fronte i Saveza za bolju budućnost u koaliciju navodeći da su u tijeku pregovori s te dvije stranke.

DF i SBB su u pregovorima. Mislim da će ući i jedna i druga, DF svakako pretpostavljam da će ući i SBB. Neke reakcije Bošnjaka su da je bolje bez SBB-a bez Radončića, ali ja mislim da je bolje imati što širi front ljudi, kazao je Izetbegović dodavši da će se potruditi da ovaj put DF ostane s njima u koaliciji.

On je kazao da su u Vijeću ministara BiH pozicije podijeljene po principu 3-3-3 odnosno da je SNSD dobio tri ministarstva, HDZ BiH tri i SDA tri, prenosi Patria.

Izetbegović je kazao da će te tri pozicije biti podijeljene na tri stranke. SDA će dati ministra vanjskih pozicija ističući da je to važna pozicija za imidž BiH, a da će DF uzeti Ministarstvo odbrane dok će Ministarstvo sigurnosti pripasti SBB-u.

Predsjednik SDA kazao je da su pozicije i Dodika i Čovića relaksirane u odnosu na SDA i partnere.

Ići ćemo prema NATO-u, od aktivacije MAP-a nećemo odustati. To prepustite nama. I s Izbornim zakonom neće ići lako, ako nismo riješili za sedam godina nećemo ni za sedam dana, kazao je Izetbegović.

On je u svom obraćanju na Asocijaciji žena SDA održanoj u subotu kazao da “već dvije godine pokušava Dragana Čovića nagovoriti da se približi Bošnjacima“.

Pomozi mi da pomognemo Hrvatima umjesto što sa Srbima praviš pritisak. Nisam ga za sada uspio uvjeriti, kazao je Izetbegović.

Dragan Čović koji je jučer izabran za predsjednika HDZ-a kazao je da bi se novo Vijeće ministara BiH moglo uspostaviti za 15 dana.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Ovo je dobro jet Bakir svakim danom priznaje i potvrduje ono sto svi znamo da je DF bosnjacka stranka, da zastupa samo bosnjacke interese i da je Zeljko Komsic njihov drugi clan presjednistva i da su ga oni izabrali… Sve jasno tko dan. Maske su pale…

  • Bakire vi se drzite politike kao srbi u bivsoj Jugi… Stavljate sebe iznad drugih. To nije dobro… Srbima i Milosevicu se to obilo o glavu…

    2
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.