Izdavanje “covid putovnica” u BiH trebalo bi početi najkasnije do kraja srpnja

Ministarstvo civilnih poslova u Vijeću ministara kontaktiralo je predstavnike više institucija i počelo s pripremom plana za izdavanje “covid” putovnica građanima BiH, koje se očekuju najkasnije do kraja srpnja, potvrđeno je iz ovog ministarstva.

Iz ministarstva navode da konkretniji koraci nisu mogli biti napravljeni sve dok EU nije usvojila detalje i jasne smjernice za korištenje ovog certifikata, što je učinjeno u četvrtak, 20. svibnja.

Zamjenik ministra civilnih poslova Siniša Ilić rekao je za “Glas Srpske” da ne može precizirati datum, ali da bi izdavanje ovih certifikata moglo početi najkasnije do kraja srpnja.

To zavisi i od procesa imunizacije, koji ne teče u BiH kao u nekim drugim državama u Europi. Od brzine cijepljenja zavisi stvaranje baze, da bismo imali konkretnije činjenice i da bismo lakše proveli izdavanje ovog certifikata. Vjerujem da će i sam proces imunizacije biti ubrzan i da će svi građani moći slobodno putovati, rekao je Ilić, prenosi Srna.

On dodaje da se ovom pitanju pristupilo ozbiljno, jer će ovaj dokument biti važna osnova za daljnji tijek otvaranja država, putovanja i gospodarstava u narednom razdoblju.

“Covid” putovnica trebala bi biti spremna najkasnije do kraja lipnja, priopćeno je u četvrtak u Bruxellesu, a u njemu će se moći zabilježiti dokazi o cijepljenju, preležanoj koroni ili negativnom nalazu testa. Ta digitalna europska iskaznica imat će kod koji teško može biti krivotvoren.

Još se lome koplja koja se cjepiva priznaju. Konsenzus je za sada da su to samo one koje je odobrila Europska agencija za lijekove, ali države članice mogu same prihvatiti i druga cjepiva.

(www.jabuka.tv)


20 komentara

  • Poserem vam se na ” covid putovnicu” . I olakšavam se na putovanje. Uvodi se diskriminacija i svatko to vidi. Licemjeri nece vam proci ta putovnica. Fuj.

  • Ovo su lani bile samo teorije zavjere a onaj kriminalac sto glumi filantropa, zena ga ostavila zbog navodne pedofilije… Cao teorija zavjere, sta ima

  • Nije gotova stvar. U mnogim državama Sad- a je ZABRANJENA jer diskriminira i dijeli ljude. Samo jednaka prava ili će biti svašta. Zločinačka EU to jest ova manjina plandemičara će biti osuđena i pometena. Igra je gotova. Svima je jasno sve. To što MSM mediji ignoriraju masovne proteste ljudi, ne znači da se oni ne događaju. A broj onih koji progledavaju je sve više.

  • Pripremi rukice za pikice svakih 6 mjeseci. Toliko će ti trajati covid govnica. Ampak u desnu ruku ampak u lijevu. Ali to mutantu poput tebe neće teško pasti. Bit ćeš hibridni kukuruz na putovanju svijetom. Uživaj u putovanju.

  • Kuku lele kako ćemo mi svijetski putnici sad putovat,nema govora koliko će nas ovo pogodit ,najdalje devedest posto nas što je otišlo je Hrvatska,ova teorija zavjere će nas u crno zavit ,koji problemi nećemo imat gdje pare potrošit.

  • Hahahaha a bgt jada od komentara, ne dao Bog da se neka smrtonosnija bolest pojavi umjesto ove korone, pomrli bi ko zecevi za mjesec dana s obzirom na stupanj obrazovanja i pameti stanovnistva

  • Gospodo, cjepljenje nije isto što i ćipovanje. To je jedna lijepa prića, a mi smo dio te priće, Europske zajednice za ugljen i ćelik sa svim hercegovaćkim i bosanskim intelektualcima današnjice. Cimbal jeći a mjed zveći, jer ako ljubavi nema, a sve jezike bih naućio, ništa ne znaći jer sunce tuđeg neba zraći štetno zbog klimatskih promjena.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.