Izdane nove dozvole za proizvodnju električne energije u Širokom Brijegu, Čapljini, Čitluku i Prozoru – Jabuka.tv

Izdane nove dozvole za proizvodnju električne energije u Širokom Brijegu, Čapljini, Čitluku i Prozoru

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji BiH (FERK) tijekom četvrtka je održala 1. redovitu sjednicu u 2021. godini na kojoj je doneseno pet rješenja o izdavanju dozvola za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva: “Solar Ustikolina” – vlasnik Hasib Duranović iz Foče, kojemu je izmijenjena i dopunjena postojeća dozvola, zatim “Gold energy” d.o.o. Gradačac, MM “Kalesić” d.o.o. Živinice, “Eco shine” vlasnik Lana Knezović iz Čapljine i “Alpina – komerc” d.o.o. Široki Brijeg.

Dozvole za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE dobili su “Šoša” d.o.o. Čitluk i “Jelen – Klanac” d.o.o. Prozor-Rama.

Donesen je Zaključak o spajanju predmeta u postupku izdavanja dozvole za proizvodnju električne energije za podnositelja zahtjeva “Romić” vlasnik Ivan Romić iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, te je usvojen i nacrt dozvole.

Osim toga, u postupak opće rasprave upućena su još četiri nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije za podnositelje zahtjeva “Praha” d.o.o. Žepče, i to u postupku obnove postojeće dozvole, OD SE Solar 1-2, Hadžići, vlasnik Mirsad Hrbat iz Sarajeva, “Judik” d.o.o. Neum i “Polaritet” d.o.o. iz Mostara.

Na sjednici je usvojeno i sedam nacrta dozvola za rad za proizvodnju za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE podnositelje zahtjeva: “Lazine” vlasnik Pero Borovac iz Čapljine, “Babić-Commerce” d.o.o. Prozor-Rama, za dvije solarne fotonaponske elektrane na području općine Prozor-Rama i “S elektro” d.o.o. Bosanski Petrovac za četiri solarne fotonaponske elektrane na području općine Bosanski Petrovac.

Zainteresirane osobe imaju mogućnost pregledati nacrte dozvola na web stranici ferk.ba, gdje se mogu informirati o načinu sudjelovanja u općim raspravama. Također, donesena su dva rješenja po žalbama kupaca na akte koje je donijelo J.P. Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.